Προδημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του υπομέτρου 3.1 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» του ΠΑΑ 2014-2020


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η προδημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε Συστήματα Ποιότητας» του ΠΑΑ 2014-2020.

Η επικείμενη πρόσκληση αφορά το σύστημα ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής (Βιολογική φυτική και ζωική παραγωγή) και απευθύνεται στους δικαιούχους του υπομέτρου 11.1 κατά το έτος εφαρμογής 2019. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι της δράσης 11.1.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία» θα μπορούν να συμμετέχουν στο υπομέτρο 3.1 για το είδος πιστοποίησης της Φυτικής παραγωγής, ενώ οι δικαιούχοι της δράσης 11.1.2 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία» θα μπορούν να συμμετέχουν για το είδος πιστοποίησης της Ζωικής παραγωγής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 25 εκατομμύρια €.

Το ανώτατο ποσό ενίσχυσης καθορίζεται σε 1.000 €/εκμετάλλευση/έτος για κάθε είδος πιστοποίησης Βιολογικής παραγωγής και έως 2.000 €/εκμετάλλευση/έτος συνολικά και για τα δύο είδη πιστοποίησης.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης για τους υποψήφιους δικαιούχους αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2020.

Περισσότερες πληροφορίες παρατίθενται στους παρακάτω ιστότοπους του ΥΠΑΑΤ και του ΠΑΑ

http://www.minagric.gr/index.php/el/programma-agrotikis-anaptyksis-2014-2020-proskliseis-metron/826-ypometro3-1-201219

http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/ypometro-31-stirixi-gia-nees-symmetohes-se-systimata-poiotitas

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close