Ημ/νία & ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, ώρες 17:00-20:00
Μέσω ZOOM σε Real time με τον εκπαιδευτή
Εγγραφή και Πρόγραμμα: https://bit.ly/SeminarLabeling
Θεματολογία:
Παρουσίαση του Νομικού Πλαισίου για την παραγωγή και επισήμανση βιολογικών προϊόντων
- Ο ήδη υπάρχων ευρωπαϊκός κανονισμός
- Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός
- Η εθνική νομοθεσία
Απαιτήσεις επισήμανσης βιολογικών προϊόντων
- Ο ευρωπαϊκός λογότυπος
- Υποχρεωτικά σημεία επισήμανσης βιολογικών προϊόντων
- Προϋποθέσεις χρήσης σημάτων και ισχυρισμών
- Επισήμανση βιολογικών προϊόντων (πρακτικά παραδείγματα)
- Επισήμανση προϊόντων υπό μετατροπή στη βιολογική γεωργία (πρακτικά παραδείγματα)
- Επισήμανση προϊόντων με συστατικά βιολογικής γεωργίας (παραδείγματα)
ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ:
- Αξιολογεί την ορθότητα μιας βιολογικής επισήμανσης
- Αντλεί πληροφορίες μέσα από μια ετικέτα
- Δημιουργεί ορθές ετικέτες
- Κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στα βιολογικά προϊόντα, προϊόντα υπό μετατροπή στη βιολογική γεωργία και στα προϊόντα με συστατικά βιολογικής γεωργίας
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
- Πακέτο σημειώσεων εισηγητή
- Δωρεάν ατομική συνάντηση για επιπλέον απορίες
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης
Εισηγήτρια: Fragkiski Sympoura – Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΜSc – Μελέτη και αξιοποίηση φυσικών προϊόντων.