Μικρασιατική Κουζίνα στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης


Στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται εκδήλωση Μικρασιάτικης Κουζίνας την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, με τη συμμετοχή των καταξιωμένων σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Μαρία Εκμεκτσίογλου και Ελένης Ψυχούλη.

Μία όμορφη εκδήλωση μνήμης και προσφοράς από όλους.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν διήμερο Μικρασιάτικης κουζίνας στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία, τη Θράκη και την Καππαδοκία αλλά και να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, που συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή 35 Μικρασιατικών και ποντιακών συλλόγων, που θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας.

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα δοθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Πληροφορίες

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης -Υπαίθριος Χώρος

Βασ. Γεωργίου, Κέντρο, Θεσσαλονίκη

2μερο εκδηλώσεων Μικρασιατικής Κουζίνας
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στις 18:00

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα δοθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close