Εμπειρία οινογευσίας στα πλαίσια του Mediterranean Cheese & Wine


Ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο και τη γεύση είχαν την ευκαιρία να κάνουν, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ανά τον κόσμο εξαιτίας του covid19, δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες, άνθρωποι της τέχνης και opinion leaders στα πλαίσια του 3ου Food Experience Graviera Naxos και του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Cheese & Wine».

Η κυκλαδίτικη κουζίνα και τα ονομαστά, ποιοτικά τυριά της ΕΑΣ Νάξου, πλαισιώθηκαν απολαυστικά από τα εκλεκτά Π.Ο.Π κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, καθώς και από οίνους της ιταλικής Emilia Romagna.

Σύμφωνα με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, κατά το τριήμερο της εκδήλωσης η οινογαστρονομική τους εμπειρία ήταν μοναδική, καθώς η «δυνατή» γεύση της γραβιέρας ΕΑΣ Νάξου συνταίριαξε απολαυστικά με τα γλυκόπιοτα, πολυβραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, ανεβάζοντας την καλή διάθεση στα ουράνια!

Τα event «έντυσε» μουσικά η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, η Στέλλα Κονιτοπούλου ενώ τις στιγμές που έζησαν στο κυκλαδίτικο νησί μετέφεραν στις τηλεοπτικές οθόνες αλλά και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης: ο χαρισματικός παρουσιαστής και δημοσιογράφος, αλλά και «πρεσβευτής» του «Samos Nectar»,  Χρήστος Νέζος. Ο παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος, η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α Μαρία Αντωνιάδου, δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα Μ.Μ.Ε. της χώρας, σεφ και food bloggers, καθώς και οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Στράτος Τζώρτζογλου, Ναταλία Δραγούμη και ο πάντα χαμογελαστός Αντώνης Λουδάρος.

Από τα πιο «ιδιαίτερα» σημεία της οινογευστικής παρουσίασης ήταν το… μάθημα στο «άρμεγμα της κατσίκας» που έλαβε χώρα στο παραδοσιακό «μιτάτο» ενός νεαρού βοσκού στην περιοχή Καστράκι.

Τα ΠΟΠ τυριά της ΕΑΣ Νάξου και οι διακριτές γεύσεις της νησιώτικης κουζίνας ανέδειξαν την ποιότητά τους καθώς συνδυάστηκαν με τα μοναδικά σαμιώτικα κρασιά, που κάθε φορά, καταφέρνουν να απογειώνουν το κέφι και την καλή διάθεση με τη φρουτώδη ανάσα και την αξεπέραστη γεύση τους!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close