1ο Φεστιβάλ αιγοπρόβειου κρέατος και τοπικών προϊόντων


 

Το 1ο Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης.

Διοργανωτές του Φεστιβάλ, εκτός από τον δήμο, θα είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και η Πανελλήνια ‘Ενωση Νέων Αγροτών. Στηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Το φεστιβάλ στοχεύει στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη μελλοντική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος: παραγωγών, επιχειρήσεων και φορέων. Άμεση επιδίωξη και προτεραιότητα είναι η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Επίσης, αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν εδέσματα που έχουν ως βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close