Βιολογικός χυμός ροδιού “LIQUID RUBY” – ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΡΟΔΙ ΙΚΕ


Κάποια χρόνια πριν μία παρέα ανήσυχων φίλων αποφάσισε να ασχοληθεί με τη γεωργία με τρόπο που να μη συμβαδίζει με τα καθιερωμένα.

Θέσαμε λοιπόν εξ αρχής τις προθέσεις μας απέναντι στην εξής πρόκληση: αν αποφασίσει κανείς να δραστηριοποιηθεί στη γεωργία με ευθύτητα και σεβασμό απέναντι στη γη και τις φυσικές διεργασίες που τη διέπουν, μπορεί να προσδοκά κάτι ισοδύναμο ως ανταπόδοση;

Με αυτό το ερώτημα ως υπόθεση εργασίας η εταιρεία “ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΡΟΔΙ” έλαβε σάρκα και οστά το 2012 με αντικείμενο δραστηριότητας τη βιολογική καλλιέργεια δένδρων ροδιάς και σκοπό την εμπορία των καρπών, του χυμού και των παραγώγων τους.

Από τότε έχουν περάσει κάποια χρόνια με πολλή ενασχόληση, έρευνα, καινοτόμες αποφάσεις και επιλογές, μόχθο, προσδοκίες, προσπάθεια, εργασία – εξαντλητική εργασία – ανυπομονησία, απογοητεύσεις αλλά και χαρά και ικανοποίηση.

Το αποτέλεσμα – και συνάμα η απάντηση στο αρχικό ερώτημα – βρίσκεται στο ποτήρι όσων από εσάς έχουν ήδη ή πρόκειται να δοκιμάσουν το χυμό που παράγουμε και που αποτελεί την πεμπτουσία αυτού του θαυμάσιου καρπού.

Βιολογικός χυμός ροδιού “LIQUID RUBY” – ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΡΟΔΙ ΙΚΕ

Από καρπούς ροδιάς ποικιλίας WONDERFUL που έχουν ανατραφεί σχολαστικά σύμφωνα με τις αρχές της Βιολογικής Καλλιέργειας. Το περιεχόμενο της φιάλης δεν έχει υποστεί παστερίωση, συμπύκνωση ή οποιαδήποτε άλλη τεχνητή επεξεργασία, είναι απόλυτα φυσικό και δεν περιέχει συντηρητικά, ή πρόσθετες γλυκαντικές και χρωστικές ουσίες.

Ο premium χυμός LIQUID RUBY είναι το παιδί του έρωτα ενός υπέροχου καρπού και μιας εξαιρετικής μεθόδου καλλιέργειας που αναπτύχθηκε αποκλειστικά στον οπωρώνα της εταιρείας ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΡΟΔΙ, δυναμικότητας 5300 δέντρων ροδιάς της ποικιλίας Wonderful καταλαμβάνοντας έκταση 107.000 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή του Βόλου στην Κεντρική Ελλάδα.


Η καλλιεργητική μας φιλοσοφία και πρακτική χαρακτηρίζεται από απόλυτη αφοσίωση στις αυστηρότερες αρχές της βιολογικής γεωργίας, γεγονός που δεν περιορίζεται στην απουσία χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, ή οποιουδήποτε άλλου είδους συνθετικού γεωργικού παρασκευάσματος σε χρήση στις εγκαταστάσεις.

Αντ’ αυτού, κύρια φροντίδα μας αποτελεί η “θεραπεία” του εδάφους του οπωρώνα, στόχος που – όσο κι αν ακούγεται απόμακρος – επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ευεργετικών μικροοργανισμών τους οποίους καλλιεργούμε κατ’ ιδίαν στις εγκαταστάσεις μας και με τους οποίους εμβολιάζουμε το bokashi μας (αναερόβια ζυμωμένο εδαφοβελτιωτικό πλούσιο σε οργανική ύλη και μικροοργανισμούς).

Αυτό το μέσο συνεπάγεται εκτεταμένη ανακύκλωση τοπικά διαθέσιμων απολύτως φυσικών πρώτων υλών, όπως άχυρο σιταριού και κριθαριού, που συνοδεύεται – ανάλογα με την εκάστοτε διαθεσιμότητα – από πολτό και φύλλα ελιάς, καθώς επίσης φλοιούς και σπόρους σταφυλιών, και φυσικά τα παραπροϊόντα της δικής μας παραγωγικής διαδικασίας χυμού.

Στα μείγματα μας επίσης συμπεριλαμβάνουμε πρώτες ύλες διαθέσιμες όλο το χρόνο όπως πίτουρο ρυζιού, ίζημα καφέ, φλοιό κακάο, καθώς και λιπαρά οξέα πλούσια σε Ωμέγα-3 προερχόμενα από υδρόλυση σαρδέλας και γαύρου μεταξύ άλλων.

Όλος αυτός ο πλούτος συστατικών, που εμβολιάζονται με ευεργετικούς μικροοργανισμούς και υποβάλλονται σε αναερόβια ζύμωση, καταλήγουν σε ένα εδαφοβελτιωτικό μέσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φορτισμένο με βιοενέργεια – το λεγόμενο bokashi – το οποίο εξασφαλίζει την υγεία και ευημερία του εδάφους, οι οποίες με τη σειρά τους εκδηλώνονται στη ζωτικότητα των δέντρων και των φρούτων που παρέχουν.

Από την ψυχρή έκθλιψη αυτών των καρπών, χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία ή προσθήκη συντηρητικών, γλυκαντικών ή χρωστικών ουσίων, προκύπτει ο υπέροχος αυτός γευστικός πειρασμός, καθώς προέρχεται από ένα τόσο περιπετειώδες και ενδιαφέρον ταξίδι.

Προκειμένου να διατηρηθεί το πλήρες αντιοξειδωτικό δυναμικό του χυμού, καθώς και η παλέτα αξιών που ενυπάρχει στη χρήση προβιοτικών για την παραγωγή του, χρησιμοποιούμε άμεση κατάψυξη επιτόπου στις εγκαταστάσεις μας, αντί της συνήθους παστερίωσης, η οποία αναμφίβολα θα στερούσε τη φυσική ζωντάνια και φρεσκάδα του.

Οδηγίες κατανάλωσης

Πριν την κατανάλωση συνιστάται καλή ανάδευση της φιάλης ώστε ο χυμός, που αποτελείται αποκλειστικά από το χυμώδες περιεχόμενο των καρπιδίων του ροδιού, να ομοιογενοποιηθεί εντελώς.

Μετά την απόψυξη και την αποσφράγιση της φιάλης ο χυμός διατηρείται σε περιβάλλον θερμοκρασίας < 5°C έως 5 ημέρες.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close