Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος “ΗΛΕΣΙΟΝ” είναι μια ομάδα ανθρώπων, που αγαπούνε τον άνθρωπο, την φύση και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν λύσεις στα σημερινά μεγάλα αδιέξοδα! Θεωρούν ότι η συλλογική ομαδική δράση με ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγή και διάδοση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, είναι η συνέχιση της Ζωής, της διαφύλαξης του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας.
Γι’ αυτό επέλεξαν την μη κερδοσκοπική λειτουργία του οργανισμού.
Βιολογικό ρύζι Σπερχειού Κίτρινο προβρασμένο parboiled 0,5Κ
Υγροθερμικής επεξεργασίας
Κίτρινο – Eσοδείας 2018 – 0,5 Kg.
Τοπικής ποικιλίας της περιοχής «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού.
Το κίτρινο επεξεργασμένο ρύζι (προβρασμένο) είναι από την καλλιεργημένη τοπική ποικιλία της περιοχής «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού του κάμπου της Λαμίας. Είναι ένα υγιές γέννημα της φύσης, προικισμένο με δεκάδες αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, χωρίς τη χημική επιβάρυνση των τοξικών φυτοφαρμάκων, των ζιζανιοκτόνων και των χημικών λιπασμάτων.
Δεν έχει υποστεί απεντόμωση και γι αυτό υποχρεωτικά διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Δεν περιέχει χοληστερόλη, κολλώδη γλουτένη, ζάχαρη, αλάτι και καφεΐνη.
Είναι ιδανικό για διατροφικές δίαιτες φυτοφάγων και vegan .
Το Κίτρινο Βιολογικό Ρύζι Σπερχειού είναι προβρασμένο (parboild) ρύζι μαζί με το φλοιό του και γι αυτό παίρνει αυτό το χρώμα. Μετά αποφλοιώνεται πλήρως και παραμένει πάντα σπυρωτό μια κι έχει φύγει ο λαπάς του ρυζιού. Η καλλιέργειά του έγινε χωρίς τη χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και λιπασμάτων σε συμφωνία με τον κανονισμό βιολογικής γεωργίας.
Δεν είναι ένα ξύλινο ομοίωμα ρυζιού, αλλά ένα υγιές γέννημα της φύσης προικισμένο με δεκάδες αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, χωρίς τη χημική επιβάρυνση των τοξικών φυτοφαρμάκων και των χημικών λιπασμάτων.
Το Βιολογικό ρύζι Σπερχειού καλλιεργήθηκε στη περιοχή «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού και είναι μία από τις λίγες καλλιέργειες που βοηθούν στη γονιμότητα των αλατούχων εδαφών και στη διατήρηση του οικοσυστήματος των υδροβιότοπων.
Θεωρούμε τα «ζιζάνια» συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές της βασικής καλλιέργειας και έτσι προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε μειώνοντας τον πληθυσμό τους με την πρώιμη ψευδοσπορά.
Δεν έχει υποστεί απεντόμωση και γι αυτό υποχρεωτικά διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Είναι Ελληνικό Προϊόν Φυσικής Βιολογικής Γεωργίας.
Οι φυτικές ίνες του ρυζιού μειώνουν τη χοληστερόλη αίματος και είναι φιλικές με το έντερο. Είναι εύπεπτο βρασμένο με το ζουμί του (1 ρύζι σε 3,5 μέρη νερό, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό του).
Ο Κρόκος Κοζάνης του πάει πολύ. Συνιστούμε το αλάτι να μπαίνει πάντα στο τέλος.
Μαγειρεμένο το Βιολογικό ρύζι Σπερχειού είναι πραγματικά πεντανόστιμο, με γεύση γεμάτη και ευωδιαστή. Είναι σπυρωτό, εύπεπτο και με όλη τη φρεσκάδα του νέο συλλεγμένου καρπού που αναδεικνύεται γενναιόδωρα σε κάθε πιάτο – εκδοχή.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, πολύ λίγα δημητριακά έχουν τη σημασία του ρυζιού στη διατροφή των ανθρώπων. Είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο με φυτικές ίνες), πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία. Δεν περιέχει χοληστερόλη και νάτριο σε ίχνη…