Βιολογικό Μέλι Πεύκου «ΦΑΣΙΛΗΣ»


Η φιλοσοφία της «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΑΣΙΛΗ» είναι η προσφορά των προϊόντων της μέλισσας κατευθείαν από την κυψέλη σε εσάς με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Βασισμένη στις ελληνικές παραδοσιακές μελισσοκομικές μεθόδους που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές και σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της τελευταίας γενιάς οι οικογένεια ΦΑΣΙΛΗ έχει σαν στόχο την παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.

Σ’ αυτά τα πλαίσια δεν επιλέγουμε να πάρουμε μέλι από οργανωμένες και εντατικές καλλιέργειες (Πορτοκαλία, Βαμβάκι κτλ), στις οποίες συνήθως γίνεται χρήση χημικών σκευασμάτων, αλλά συλλέγουμε μέλι από οικοσυστήματα κατά το δυνατόν απρόσβλητα από τον άνθρωπο.

Το βιολογικό Μέλι «ΦΑΣΙΛΗΣ» συλλέγετε από την ευρύτερη περιοχή του Όρους Πάρνωνα στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 300 μ – 1300 μ.

Η ευρύτερη περιοχή του Όρους Πάρνωνα όπου και συλλέγεται η μεγαλύτερη ποσότητα από το μέλι μας συμπεριλαμβάνεται στο Δίκτυο NATURA 2000 το οποίο αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο περιοχών, οι οποίες φιλοξενούν φυσικούς οικοτύπους ειδών που είναι σημαντικοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Η Αρκαδική γη με τους μεγάλους ορεινούς όγκους, τα δάση και την πλούσια χλωρίδα της είναι ο χώρος όπου ζουν, αναπτύσσονται και παράγουν τα μελίσσια μας. Έτσι, το μέλι και τα μελισσοκομικά προϊόντα της οικογένειας «ΦΑΣΙΛΗ» είναι αγνά και φυσικά, χωρίς αντιβιοτικά, χωρίς προσμείξεις με άλλες ουσίες, διατηρώντας αναλλοίωτες τις ευεργετικές ιδιότητές τους.

Βιολογικό Μέλι Πεύκου «ΦΑΣΙΛΗΣ»

Μέλι που παράγεται αποκλειστικά στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο & φυσικά στην Ελλάδα. Το 65% της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα είναι πευκόμελο & προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellinica γνωστό ως «βαμβακάδα», «εργάτης» του πεύκου. Με γεύση όχι ιδιαίτερα γλυκιά & άρωμα που ξεχωρίζει αποτελεί το σημαντικότερο μελισσοκομικό φυτό της Ελλάδας.

Το βιολογικό Μέλι Πεύκου «ΦΑΣΙΛΗΣ» συλλέγετε από τα πευκοδάση της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 800μ. – 1300μ. τόσο την Άνοιξη (Απρίλιο – Μάιο) όσο και το Φθινόπωρο (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο).

Το ανοιξιάτικο πευκόμελο είναι πιο ανοιχτόχρωμο, διαυγές & πιο αρωματικό από αυτό που παράγεται το φθινόπωρο. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη η κρυστάλλωση του γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό (>18 μήνες).

Η θρεπτική αξία του ελληνικού πευκόμελου στηρίζεται στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που συνυπάρχον στην σύσταση του. Ξεχωριστή θέση έχουν τα ιχνοστοιχεία τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα χαρακτηρίζοντας τα ως μέλι με υψηλή θρεπτική αξία.

Μετά την συλλογή – τρύγο το μέλι φιλτράρεται με προσοχή και συσκευάζεται σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα από την συλλογή του στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας κατευθείαν σε γυάλινα βάζα, εν συνεχεία αποθηκεύεται σε σκοτεινό, ξηρό και σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία χώρο, έτοιμο να διατεθεί προς κατανάλωση όπως το προσφέρει η πλούσια Ελληνική φύση με την φροντίδα και την εγγύηση της Οικογένειας Φασιλή!

Προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό ΔΗΩ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close