Για την οικογένεια του Organic Beez, οι μέλισσες και το μέλι είναι συνοδοιπόροι στη ζωή.
Ανατράφηκαν γενιές παρατηρώντας τον κόσμο της μέλισσας, φροντίζοντας τα μελίσσια κι απολαμβάνοντας τους καρπούς των προσπαθειών της κάθε χρονιάς.
Συλλέγουμε το μέλι του Organic Beez από τις μέλισσες μας, στη γη μας όπου επικρατούν τα θυμάρια. Στη Σύρο ο χρόνος ανθοφορίας είναι μικρός, το μέλι έχει το δικό του χαρακτήρα. Κάθε χρόνο οι καιρικές συνθήκες κυβερνούν και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά του γυρεόκοκκου, την απόχρωση του μελιού, το άρωμα και το σύνολο της γεύσης.
Παράγουμε το μέλι μας σεβόμενοι το οικοσύστημα του νησιού μας και τους εποχιακούς κύκλους της φύσης.
Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις πρακτικές της οικολογικής μελισσοκομίας, εξάγουμε το μέλι μας κατευθείαν με άθερμη επεξεργασία και το εμφιαλώνουμε στη μελισσοκομική μας μονάδα εφαρμόζοντας τους κανόνες υγιεινής.
Έτσι προκύπτει το θυμαρίσιο Organic Beez με το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεμάτη γεύση του θυμαριού, αλλά και τις πολύτιμες θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες του.
Βιολογικό θυμαρίσιο μέλι – Organic Beez
Το Organic Beez είναι οργανικό θυμαρίσιο μέλι από τη Σύρο. Με ποσοστό παρουσίας γυρεόκοκκου θυμαριού μεγαλύτερο του 80%, το οποίο ανάλογα με τη χρονιά διαμορφώνεται στο 82%, 86% ή και περισσότερο, είναι αποτέλεσμα οργανικής μελισσοκομικής παραγωγής περιορισμένης σε ποσότητα.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, άρθρο 11, θυμαρίσιο χαρακτηρίζεται το μέλι που έχει σε ποσοστό 18% γυρεόκοκκο θυμαριού κατά το ελάχιστο.
Ιδιαίτερα αρωματικό, το Organic Beez έχει χρώμα και γεύση χαρακτηριστική που αφήνει μια πικάντικη επίγευση.
Χωρίς προσμίξεις και χαρμάνια με άλλα μέλια, το Organic Beez είναι φυσική τροφή που δεν δέχεται καμία επεξεργασία. Αν και η πρακτική της θέρμανσης του μελιού για την αποκρυστάλλωση και μείωση της υγρασίας του συναντάται συχνά στη μελισσοκομία, δεν εφαρμόζεται στο Organic Beez.
Θεωρώντας ότι η άθερμη επεξεργασία συμβάλλει στη διατήρηση όλων των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών του μελιού, το Organic Beez εμφιαλώνεται όπως ακριβώς το παράγουν οι μέλισσες.
Κάθε βάζο ελέγχεται και σφραγίζεται χωριστά στο πιστοποιημένο μελισσοκομικό εργαστήρι μας, διασφαλίζοντας την μοναδική διαδικασία παραγωγής και διάθεσης.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η κρυστάλλωση είναι η φυσική πορεία της ζωής του μελιού και συμβαίνει σε διάστημα 6-18 μηνών. Εάν κάποια στιγμή το μέλι σας κρυσταλλώσει, μπορείτε να το επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάστασή του θερμαίνοντας τό με πολλή προσοχή για να μην χάσει τη θρεπτική αξία του. Μόνο σε μπεν μαρί και η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 40°C.
Βραβείο Διεθνούς Μελιού 2019, ●Ασημένιο βραβείο μελιού●
Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ