Η μελισσοκομική εταιρεία “Ο Γέροντας” αναφέρεται σε 4ης γενιάς μελισσοκόμους με καταγωγή από το Καλαπόδι Φθιώτιδας. Από το 1890 αρχίζει η ιστορία της οικογένειας για να φτάσει ως τις μέρες μας, όπου ο κυρ-Βασίλης παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι, συμβατικό και βιολογικό, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που έχει αποκομίσει ως κτηνίατρος με ειδικότητα την μελισσοπαθολογία.
Η εταιρεία ασκεί νομαδική μελισσοκομία. Τα μελίσσια μεταφέρονται κυρίως στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Το μέλι από πεύκο παράγεται από μελίσσια στην Εύβοια, ενώ το θυμαρίσιο από αυτά της νότιας Πελοποννήσου και της Φθιώτιδας.
Βιολογικό Μέλι Έλατο – Ο Γέροντας
Το βιολογικό μέλι “Ο Γέροντας” είναι από έλατο και αγριολούλουδα και αυτό του προσδίδει μία ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
Διαθέσιμες συσκευασίες: 450gr και 950gr
Το μέλι είναι το γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών και αποτελεί βασικό συμπλήρωμα της καθημερινής μας διατροφής. Είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα.
Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ’ έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, στην αναιμία, στην αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.
Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως (αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση στο συκώτι της φρουκτόζης που περιέχει και εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα), διευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου και δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.
Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις (γενικά έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά).
Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες.
Είναι πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων με αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, οργανικά οξέα και ένζυμα.