Το μέλι και η γύρη ΕΒΙΟΝ είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας. Συλλέγονται μακριά από εντατικές καλλιέργειες από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς (ΔΗΩ), στην ορεινή Άρτα.
Δραστηριοποιούμαστε στην Βιολογική Μελισσοκομία (ΔΗΩ) από το 2005, όταν και «μεταναστεύσαμε» από την Αθήνα η Ευγενία Ξανθοπούλου (πρώην αρχαιολόγος νυν μελισσοκόμος) και ο Νίκος Ουρανός (πρώην οικονομικός σύμβουλος νυν μελισσοκόμος), νέοι αγρότες πλέον και οι δύο, στην Άνω Καλεντίνη Άρτας.
Τα μελίσσια μας συλλέγουν το μέλι και την γύρη που σας προσφέρουμε αποκλειστικά στα βουνά της Άρτας σε υψόμετρα κυμαινόμενα από 300 έως 1200 μέτρα. (Ασκούμε «νομαδική» μελισσοκομία).
Τυποποιούνται στο ιδιόκτητο, αδειοδοτημένο από την Υγειονομική υπηρεσία Άρτας συσκευαστήριο μας (250 μ², προδιαγραφές HACCP), χωρίς καμία επεξεργασία (το μέλι απλά σουρώνεται για τα κεριά, η γύρη καθαρίζεται και καταψύχεται μετά την συσκευασία της και μέχρι την πώλησή της).
Το μέλι διατίθεται σε συσκευασία των 500 γρμ. και η γύρη των 250 γρμ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΛΑΤΟΣ – ΕΒΙΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Μέλι παχύρρευστο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, αμινοξέα & ιχνοστοιχεία, ιδιαίτερα γευστικό δεν κρυσταλλώνει.
Ενδέχεται να περιέχει ανθόμελο, κυρίως ανοιξιάτικο ρείκι (τα μελίσσια έχουν αναπτυχθεί σε αυτό πριν την μεταφορά τους στα έλατα), όπως και βατομουριά, αγριοφράουλα, μελισσόχορτο, αγριορίγανη κ.α., λόγω της πλούσιας μελισσοκομικής χλωρίδας της περιοχής, καθώς και καστανιά, η μελιττοφορία της οποίας συμπίπτει με το τέλος του ελάτου.
Τρυγιέται σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα τον Ιούνιο με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στην ορεινή Άρτα.
Οι παρατεταμένες καλοκαιρινές βροχοπτώσεις, οι καυσωνες και το κρύο σταματούν την μελιττοφορία της (Κεφαλληνιακής) Ελάτης.
Το μέλι κέρδισε την πρώτη θέση στην έκθεση BIOLMIEL 2009 (Ιταλία) στην κατηγορία του.