Όλα ξεκίνησαν το 1954, στο υπέροχο χωριό Στεμνίτσα, στα βουνά της Αρκαδίας της Πελοποννήσου από τον Αθανάσιο Δημακόπουλο, έναν εραστή και θαυμαστή για ένα από τα πιο πολύτιμα έντομα της ελληνικής φύσης, τη μέλισσα.
Σήμερα, μετά από 3 γενεές μελισσοκομίας, ο Αργύρης Δημακόπουλος συνεχίζει την παράδοση, παράγοντας ένα από τα πιο αξιοσημείωτα προϊόντα στην εγχώρια αγορά, το μέλι “Αγιασμένο”.
Παράγουμε, με φυσική διαδικασία, μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και όλα τα φυσικά προϊόντα μελισσών που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο.
Τα προϊόντα μελισσών προάγουν την υγεία και την ομορφιά καθώς οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Μελισοκομία Α.Α. Δημακόπουλος
Η παράδοση της οικογένειας Αθανασίου Δημακοπούλου στη μελισσοκομία ξεκινά περί το 1957 όταν τότε ο κ. Θανάσης αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μέλισσα και τα προϊόντα της.
Στη Στεμνίτσα, τόπος καταγωγής του, κάνει τα πρώτα του βήματα αφού η περιοχή, αλλά και ολόκληρη η Αρκαδία, είναι γνωστή για τα πλούσια βοσκοτόπια μελισσών.
Αρχικά από περιέργεια για το θαυμαστό κόσμο των μελισσών και στη συνέχεια επαγγελματικά. Αυτή την πραγματική αγάπη του για τις μέλισσες την μετέδωσε και στους στους γιους του, αφού ήδη σε πολύ νεαρή ηλικία έχουν μάθει να φροντίζουν με αγάπη και αφοσίωση τα μελίσσια.
Σήμερα το επάγγελμα του ” Μελισσουργού – μελισσοκόμου” και οικογενειακή παράδοση στον τομέα του μελιού, συνεχίζεται από τον Αργύρη και τον Αντώνη. Παράγουν, με φυσικές διαδικασίες βιολογικό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και όλα τα φυσικά και αναγκαία προϊόντα των μελισσών προς τον άνθρωπο. Η μεταφορά των μελισσών σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα, επιτρέπει τη συλλογή του μελιού από διαφορετικά μελιτώματα και άνθη δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις και ένα φυσικό φαρμακείο που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα προϊόντα της μέλισσας προάγουν την υγεία και την ομορφιά καθώς οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Με τεχνογνωσία ετών και αστείρευτη αγάπη για το μέλι και τα προϊόντα του, για τον Αργύρη είναι κάτι πολύ παραπάνω από επαγγελματική απασχόληση. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνήθειες της μέλισσας και διατηρώντας μεγάλο αριθμό από μελίσσια σε ολόκληρη την πελοπόννησο, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την ποιότητα.
Αναφέρει χαρακτηριστικα: “Μακρυά από συμβατικές καλλιέργειες και φυτοφάρμακα, οι μέλισσες μας συλλέγουν μελιτώματα απαλλαγμένα από χημικές ουσίες. Έτσι μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε εσάς ένα καθαρό και φυσικό προϊόν, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Από την κυψέλη μέχρι το βάζο που φθάνει στα χέρια σας φροντίζουμε το μέλι να επιδέχεται τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις, χωρίς να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε οτιδήποτε σε αυτό. Αυτό είναι και ο βασικότερος λόγος εξάλλου που διαθέτουμε ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο και καταναλωτές που προτιμούν και επευφημούν τα προϊόντα μας”.
Βιολογικό μέλι κουμαριάς “ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ”
Το μέλι κουμαριάς έχει σκούρο χρώμα, μέτρια πυκνότητα και πικρή γεύση. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, είναι καλό για τον ανθρώπινο οργανισμό και έχει διαπιστωθεί ότι είναι διουρητικό και ανακουφίζει από το άγχος.
Είναι καλό για το κυκλοφορικό και την καρδιά, κάνει καλό στα νεφρά και στον προστάτη. Περιέχει περισσότερα φυσικά αντιβιοτικά από άλλα είδη μελιού, καθιστώντας το μια προστατευτική ασπίδα για το σώμα από διάφορες ασθένειες.
Οι θερμίδες που προσφέρει το μέλι στο σώμα είναι λιγότερες από άλλα (λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε ζάχαρη) και έτσι συνιστώνται σε περιπτώσεις διατροφής καθώς και για διαβητικούς τύπου 2.
Στην Ελλάδα το παράγουμε σχεδόν κάθε χρόνο στην Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική και είναι ένα ιδιαίτερα τονωτική τροφή για τους ανθρώπους αλλά και τις μέλισσες.
Διαθέσιμες συσκευασίες:
- 250g γυάλινο κυλινδρικο βάζο
- 450g γυάλινο κυλινδρικο βάζο
Βιολογικό προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ