Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.
Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.
Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).
Voudomato – Οινοποιείο Χατζηδάκη
Voudomato 2007, Οίνος ερυθρός φυσικώς γλυκύς. Επιτραπέζιος. Βουδόματο 100%
Σταφύλια από αμπελώνες του Πύργου και του Ακρωτηρίου. Άπλωμα των σταφυλιών στον ήλιο για 12 – 15 μέρες.
Οινοποίηση: Εκραγισμος και πίεση των αφυδατωμένων σταφυλιών, ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες για 2 μήνες σε δεξαμενή και έπειτα παλαίωση σε δρύινα βαρέλια για 5 χρόνια.
Παραγωγή 2007: 1000 φιάλες των 375ml
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: βαθύ κόκκινο χρώμα. Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, μαρμελάδας και καραμέλας βουτήρου. Στο στόμα παχύρευστη υφή με μεγάλη επίγευση. Σάκχαρα 340 gr/lt.
Απολαύστε το στους 12-14°C ως επιδόρπιο οίνο ή συνοδεύστε το με γλυκίσματα σοκολάτας, τάρτες κόκκινων φρούτων αλλά και μπλε τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση για τουλάχιστον 20 χρόνια.