Η Volacus wine δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 2010.
Οι αμπελώνες μας βρίσκονται στη θέση Γάρδαρη κοντά στο χωριό Φαλατάδος σε μια περιοχή κατάσπαρτη με επιβλητικούς γρανιτένιους βώλακες. Φιλοσοφία μας είναι η έμφαση στο ποιοτικό κρασί.
Οι αμπελώνες μας βρίσκονται στη θέση Γάρδαρη κοντά στο χωριό Φαλατάδος σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τη Χώρα της Τήνου. Η περιοχή αυτή επιλέχθηκε διότι έχει μακρά παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και είναι φημισμένη για το σταφύλι και τα κρασιά που παράγει.
Ο πρώτος αμπελώνας φυτεύθηκε το 2010 με την ποικιλία Μαλαγουζία και το 2016 πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη φύτευση με την κυκλαδίτικη ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.
Ο δεύτερος αμπελώνας φυτεύθηκε το 2015 αποκλειστικά με την ποικιλία Ασσύρτικο. Και οι δύο αμπελώνες είναι διαμορφωμένοι σε αναβαθμίδες σε μια περιοχή γεμάτη με στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους, τους επονομαζόμενους βώλακες.
Η φύτευση έχει γίνει σε γραμμικό σχήμα και τα αμπέλια έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η διακλάδωση των βραχιόνων να γίνεται αρκετά κοντά στο έδαφος.
Με αυτό τον τρόπο τα αμπέλια προστατεύονται από το δυνατό μελτέμι, αλλά ταυτόχρονα δέχονται την ευεργετική επίδραση του ήλιου και του ήπιου αέρα που τα προστατεύει από ασθένειες. Η φύτευση είναι αρκετά πυκνή, με 700 έως 1000 φυτά ανά στρέμμα.
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 400 – 440 μέτρα, το έδαφος είναι αργιλοαμμώδες, γρανιτικό και σε συνδυασμό με το ξεχωριστό μικροκλίμα της περιοχής ευνοεί την παραγωγή ποιοτικού σταφυλιού.
Η φιλοσοφία μας είναι να διατηρήσουμε μικρή στρεμματική απόδοση και ακολουθούμε βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας.
Volacus wine
Η πρώτη ετικέτα κυκλοφόρησε το 2016 στην αγορά και είναι ένα βιολογικό, μονοποικιλιακό κρασί από Μαλαγουζιά.
Στη μύτη μπορείτε να διακρίνετε τη χαρακτηριστική φυτικότητα της ποικιλίας με αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών φρούτων, η οποία όμως σίγουρα δεν αποτελεί ένα τυπικό δείγμα Μαλαγουζιάς με τα πολύ έντονα αρωματικά στοιχεία.
Επίσης μπορείτε να διακρίνετε ορυκτότητα, την οποία σπάνια συναντάμε σε αυτή την ποικιλία και την οποία αποδίδουμε στο ξεχωριστό μικροκλίμα της περιοχής.Το σώμα του είναι μέτριο προς γεμάτο και έχει αρκετά καλή οξύτητα.
Ένα ευχάριστο κρασί που συνδυάζεται άριστα με την τοπική κουζίνα της Τήνου. Απολαύστε το δροσερό στους 10 – 11o C.