Site icon βιοΠοιότητα

Ροζέ – Οινοποιΐα Τσαντίρη

Η Οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.

Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη.

Η καλλιέργεια είναι βιολογική (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ), χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.

H διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!

Ροζέ – Οινοποιΐα Τσαντίρη

Βιολογικός Οίνος – Ερυθρωπός Ημίξηρος

Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη

Οι ερυθρές ποικιλίες της περιοχής μας και ένας δροσερός τρόπος οινοποίησης είναι τα βασικά συστατικά για αυτό το πρόσχαρο κρασί.

Το χρώμα του είναι τριανταφυλλί, η μύτη του πλούσια σε αγριολούλουδα και κόκκινα φρούτα και η γεύση του ισορροπημένη με γλυκιά επίγευση.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του αποζητά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας και κυρίως ζυμαρικά ή ψάρια μαγειρεμένα με κόκκινη σάλτσα.

Πίνεται στους 8-10°C

Exit mobile version