Η Οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ), χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
H διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!
Melisandy – Οινοποιΐα Τσαντίρη
Από σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας – Λιαστός
Ένα ιδιαίτερο γλυκό κρασί από ντόπιες ποικιλίες με την αρχέγονη τέχνη του απλώματος των σταφυλιών στο ήλιο.
Το μελί χρώμα του προδίδει την ωριμότητά του, ενώ στη μύτη κυριαρχούν αρώματα γλυκιάς καραμέλας, σταφίδας και ξηρών καρπών.
Νότες ξερών σύκων και μελιού συμπληρώνουν το αρωματικό προφίλ και τη σαγηνευτικά γλυκιά γεύση του.
Στους 12-14°C συνδυάζεται ιδανικά με γλυκά σοκολάτας ή τάρτες κόκκινων φρούτων.