Η Οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ), χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
H διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!
Άκρατος – Οινοποιΐα Τσαντίρη
Βιολογικός Οίνος – Ερυθρός Ξηρός
Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Από τα καλύτερα αμπελοτόπια μας, επιλέγουμε σταφύλια από τις ποικιλίες Φωκιανό και Μαντιλαριά και με έξι μήνες ωρίμαση στα βαρέλια μας, σας προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο κρασί.
Το χρώμα του είναι ρουμπινί και η μύτη του πλούσια σε κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά. Ο πληθωρικός χαρακτήρας του συμπληρώνεται από τη βελούδινη γεύση και τη μακρά επίγευση.
Απολαύστε το, στους 16 – 18°C, με τυριά ή κόκκινα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.