Η Οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ), χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
H διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!
Λάγκυρος – Οινοποιΐα Τσαντίρη
Βιολογικός Οίνος – Ερυθρός Ξηρός
Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Το ατίθασο Φωκιανό και το πληθωρικό Κούντουρο (Μαντιλαριά) ενώνουν τις αρετές τους σε ένα κρασί με ρουμπινί χρώμα, αρώματα αγριολούλουδων και μαύρων φρούτων, στιβαρή γεύση και μακρά επίγευση.
Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, στους 15 – 17°C, αποζητά ψητό κρέας και κόκκινα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας