Η Οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.
Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη.
Η καλλιέργεια είναι βιολογική (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ), χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια.
H διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!
Μπεγλέρι – Οινοποιΐα Τσαντίρη
Βιολογικός Οίνος – Λευκός Ξηρός
Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Ένα ιδιαίτερο κρασί από την ντόπια ποικιλία Μπεγλέρι.
Το φωτεινό χρώμα και τα αρώματα φρούτων και αγριολούλουδων είναι τα πρώτα στοιχεία, που συνθέτουν την εικόνα του κρασιού και σε προκαλούν να το γευθείς.
Η ισορροπημένη γεύση του με τη δροσερή επίγευση συμπληρώνουν το παζλ των αισθήσεων και αφήνουν το στόμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Απολαύστε το, στους 8-10°C, με ψαρικά και λευκά πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.