Site icon βιοΠοιότητα

Σειρίνος, Οίνος Λευκός Ξηρός – Κτήμα Μιτζιφίρη

Το «Κτήμα Μιτζιφίρη βιολογικής καλλιέργειας» είναι μια κάθετη, ιδιόκτητη αμπελοοινική μονάδα στην περιοχή της Χαλκίδας, στην Εύβοια, στο οινοφόρο Ληλάντιο. Οι πρώτοι αμπελώνες φυτεύτηκαν στο Ληλάντιο το 1991 και σήμερα το σύνολο των αμπελώνων είναι γραμμικοί και χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.

Με σκοπό να αναδειχτεί η αυθεντικότητα του τελικού προϊόντος καλλιεργούνται κυρίως ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών όπως σαβατιανό, ροδίτης, μοσχοφίλερο, αγιωργίτικο και βραδιανό.

Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες και το 2003 κατασκευάστηκε ένα καινούργιο, σύγχρονο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο.

Η καλλιέργεια των αμπέλων πραγματοποιείται από εξειδικευμένο εποχικό προσωπικό και με την επίβλεψη και καθοδήγηση γεωπόνων συνεργατών.

Η οινοποίηση ξεκινάει μέσα στο αμπέλι, γι’αυτό δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη ύλη, το σταφύλι. Ο τρυγητός των σταφυλιών πραγματοποιείται όταν αυτά κριθούν τεχνολογικά ώριμα, κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων.

Βιολογικός λευκός οίνος Σειρίνος, Π.Γ.Ε (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), Ληλάντιο Πεδίο


Ένα κρασί φτιαγμένο απ’το κοσμοπολίτικο μοσχοφίλερο και τον παραδοσιακό ροδίτη, που καλλιεργούνται βιολογικά στον αμπελώνα.

Η βιολογική καλλιέργεια των αμπέλων ξεκίνησε το 1999 και αφου ολοκληρώθηκε το στάδιο της μεταβατικής περιόδου, από το 2002 τα προϊόντα φέρνουν την πιστοποίηση ως βιολογικά.

Τα σταφύλια τρυγούνται όταν κριθούν τεχνολογικά ώριμα, μεταξύ 15 και 25 Σεπτέμβρη.

Τα χωρίς πίεση κλάσματα του γλεύκους, συνοινοποιούνται σε ελεγχόμενες, χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να παραχθεί αυτό το λεύκο, ξηρό κρασί, με τον ευχάριστο, αρκετά έντονο αρωματικό χαρακτήρα και την λεπτή, δροσερή αλλά και γεμάτη γεύση, με τα οποία το προίκισε το μοναδικό οικοσύστημα του Ληλαντίου.

Ο έλεγχος και η πιστοποίηση πραγματοποιείται από τον οργανισμό ΔΗΩ, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο οργανισμό στην Ελλάδα και αναγνωρισμένο διέθνως στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Exit mobile version