Το «Κτήμα Μιτζιφίρη βιολογικής καλλιέργειας» είναι μια κάθετη, ιδιόκτητη αμπελοοινική μονάδα στην περιοχή της Χαλκίδας, στην Εύβοια, στο οινοφόρο Ληλάντιο. Οι πρώτοι αμπελώνες φυτεύτηκαν στο Ληλάντιο το 1991 και σήμερα το σύνολο των αμπελώνων είναι γραμμικοί και χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
Με σκοπό να αναδειχτεί η αυθεντικότητα του τελικού προϊόντος καλλιεργούνται κυρίως ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών όπως σαβατιανό, ροδίτης, μοσχοφίλερο, αγιωργίτικο και βραδιανό.
Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες και το 2003 κατασκευάστηκε ένα καινούργιο, σύγχρονο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο.
Η καλλιέργεια των αμπέλων πραγματοποιείται από εξειδικευμένο εποχικό προσωπικό και με την επίβλεψη και καθοδήγηση γεωπόνων συνεργατών. Η οινοποίηση ξεκινάει μέσα στο αμπέλι, γι’αυτό δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη ύλη, το σταφύλι. Ο τρυγητός των σταφυλιών πραγματοποιείται όταν αυτά κριθούν τεχνολογικά ώριμα, κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων.
Βιολογικός ερυθρός οίνος Σειρίνος, Π.Γ.Ε (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), Ληλάντιο Πεδίο
Από την πολυδύναμη ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα, το αγιωργίτικο, μαζί με το εκλεκτό syrah, δημιουργήθηκε το κρασί αυτό.
Η βιολογική καλλιέργεια των αμπέλων ξεκίνησε το 1999 και αφου ολοκληρώθηκε το στάδιο της μεταβατικής περιόδου, από το 2002 τα προϊόντα φέρνουν την πιστοποίηση ως βιολογικά.
Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 1 και 15 Σεπτέμβρη. Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης, με σύγχρονο εξοπλισμό, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, ώστε να πάρουμε αυτό το πλούσιο σε χρώμα πορφυρό κρασί, με τα λεπτά αρώματα και την γεμάτη, βελούδινη και ευχάριστη γεύση.
Συνοδεύει ευχάριστα κόκκινα κρέατα με αρωματικές σάλτσες, όπως μοσχάρι κοκκινιστό, επίσης χοιρινό στα κάρβουνα, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, ώριμα καπνιστά τυριά και ροκφόρ και πολλά άλλα.
- Αλκοολικός τίτλος 12,5%vol., σε φιάλη 0,75lt
- Πίνεται στους 16 – 18 βαθμούς Κελσίου.
Ο έλεγχος και η πιστοποίηση πραγματοποιείται από τον οργανισμό ΔΗΩ, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο οργανισμό στην Ελλάδα και αναγνωρισμένο διέθνως στις περισσότερες χώρες του κόσμου.