Με το ήθος του αμπελουργού και μικρού οινοποιού, και σεβασμό στην γη, παράγουμε και οινοποιούμε σταφύλι από τους δικούς μας πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες μας (ΔΗΩ) στα Μεσόγεια.
Εξελίσσουμε την παράδοση του οικογενειακού μας δένδρου – 4η γενιά- στην αμπελουργία και πειραματική οινοποίηση στο επισκέψιμο οινοποιείο μας στα Σπάτα – όπου παράγουμε μια σειρά από βιολογικά -και μόνο- αυθεντικά προϊόντα σταφυλιού.
Ειλικρινή προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας, προσιτά στο καθημερινό τραπέζι. Με συνείδηση και λιτότητα εφαρμόζουμε τις προδιαγραφές της οργανικής οινοποίησης, αποφεύγοντας επεμβάσεις και προσθήκες ουσιών.
Επιπλέον παράγουμε μη αλκοολούχα προϊόντα σταφυλιού υψηλής διατροφικής αξίας, όπως χυμούς σταφυλιού σε χάρτινη ασεπτική συσκευασία Tetrapack, νωπά συμπυκνώματα σταφυλιού, πετιμέζι και φυτικό νερό σταφυλιού.
Στους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες μας στα Μεσόγεια στην Αττική, Σπάτα – Ραφήνα, καλλιεργούμε ομοιοδυναμικά τις ποικιλίες:
- Λευκές: Σαββατιανό, Ασύρτικό, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Chardonnay,
- Ερυθρές: Αγιωργήτικο, Μανδηλαριά, Syrah, Merlot
Τα πρέμνα / κλίματα είναι ηλικίας 10 – 50 ετών, τα περισσότερα ξηρικά χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
SEiRA#3 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
Η οικογένεια Γεώργα ακολουθώντας τις αρχές της βιοκαλλιέργειας και της οργανικής οινοποίησης, προσφέρει μια άλλη άποψη ποιότητας στο Μεσογείτικο σταφύλι / κρασί. Με έγνοια για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον κύκλο του προϊόντος, δημιουργούν μια σειρά από υψηλών προδιαγραφών οργανικά και φυσικά κρασιά, καθώς και αυθεντικά προϊόντα σταφυλιού, ευκολόπεπτα, ασφαλή για την καθημερινή διατροφή.
Ένα κεφάτο ερυθρό κόκκινο φρέσκο κρασί με μαλακές τανίνες. Προέρχεται από συνοινοποίηση Syrah, Merlot με σαββατιανό βιολογικής καλλιέργειας. Άγριες ιθαγενείς ζύμες, χαμηλά θειώδη, ήπιο φιλτράρισμα.
Η γρήγορη ερυθρά οινοποίηση αναδεικνύει την φρεσκάδα και το πλούσιο άρωμα του Syrah και τα κόκκινα φρούτα του Merlot, όπου οι μαλακές ήπιες τανίνες ισορροπούν με την γαλλική δρύ.
Εάν αναζητάτε ένα καθημερινό ήπιο κόκκινο κρασί με καλή ισορροπία και λίγες τανίνες για ελαφριά πιάτα κρέατος, μεσογειακές σαλάτες, τυριά, τότε η επιλογή του έχει ενδιαφέρον. Διατίθεται η σοδειά του 2010.
Σερβίρεται σε δροσερό θερμοκρασία δωματίου 15-18 °C και επιδέχεται παλαίωση 1-3 ετών.
- Συσκευασία: Σε ασκό των 1,5 και 3 L κυκλοφορεί η σοδειά του 2012.
- Βιολογικό προϊόν: Οργανισμός πιστοποίησης ΔΗΩ