Με το ήθος του αμπελουργού και μικρού οινοποιού, και σεβασμό στην γη, παράγουμε και οινοποιούμε σταφύλι από τους δικούς μας πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες μας (ΔΗΩ) στα Μεσόγεια.
Εξελίσσουμε την παράδοση του οικογενειακού μας δένδρου – 4η γενιά- στην αμπελουργία και πειραματική οινοποίηση στο επισκέψιμο οινοποιείο μας στα Σπάτα – όπου παράγουμε μια σειρά από βιολογικά -και μόνο- αυθεντικά προϊόντα σταφυλιού.
Ειλικρινή προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας, προσιτά στο καθημερινό τραπέζι. Με συνείδηση και λιτότητα εφαρμόζουμε τις προδιαγραφές της οργανικής οινοποίησης, αποφεύγοντας επεμβάσεις και προσθήκες ουσιών.
Επιπλέον παράγουμε μη αλκοολούχα προϊόντα σταφυλιού υψηλής διατροφικής αξίας, όπως χυμούς σταφυλιού σε χάρτινη ασεπτική συσκευασία Tetrapack, νωπά συμπυκνώματα σταφυλιού, πετιμέζι και φυτικό νερό σταφυλιού.
Στους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες μας στα Μεσόγεια στην Αττική, Σπάτα – Ραφήνα, καλλιεργούμε ομοιοδυναμικά τις ποικιλίες:
- Λευκές: Σαββατιανό, Ασύρτικό, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Chardonnay,
- Ερυθρές: Αγιωργήτικο, Μανδηλαριά, Syrah, Merlot
Τα πρέμνα / κλίματα είναι ηλικίας 10 – 50 ετών, τα περισσότερα ξηρικά χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
Ερυθρός ημίγλυκος SΕΙRA#2, Eπιδόρπιος ερυθρός ημιγλυκός φυσικος οίνος
Η Oικογένεια Γεώργα ακολουθώντας τις αρχές της βιοκαλλιέργειας και της οργανικής οινοποίησης, προσφέρει μια άλλη άποψη ποιότητας στο Μεσογείτικο σταφύλι / κρασί. Με έγνοια για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον κύκλο του προϊόντος, δημιουργούν μιά σειρά από υψηλών προδιαγραφών οργανικά και φυσικά κρασιά, καθώς και αυθεντικά προίόντα σταφυλιού, ευκολόπεπτα, ασφαλή γιά την καθημερινή διατροφή.
Πέντε ετών παλαιωμένο σε βαρέλι πυκνό ώριμο Μerlot, Syrah βιολογικής καλλιέργειας (Πιστοποίηση ΔΗΩ) σε ερυθρή οινοποίηση και παλαίωση σε γαλλικό δρύινο βαρέλι. Άγριες ιθαγενείς ζύμες, δεν περιέχει θειώδη, αφιλτράριστο. H ερυθρή μεστότητα του Μerlot σε ήπιους γλυκούς πυκνούς τόνους απογειώνουν τον ουρανίσκο.
- Αρμονία γεύσεων: Υψηλόβαθμος επιδόρπιος παλαιωμένος οίνος που πίνεται σκέτος ή μπορεί να συνοδευτεί από ξερά φρούτα, καρπούς και γλυκιές πίτες.
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-18 °C
- Χρόνος παλαίωσης: Eπιδέχεται μικρή παλαίωση
Η σοδειά 2007 πήρε αργυρό βραβείο το καλοκαίρι 2011 σε διαγωνισμό βιολ. κρασιών στην Γερμανία