Site icon βιοΠοιότητα

SEiRA#1 βιολογικής γεωργίας – Οικογένεια Γεώργα

Με το ήθος του αμπελουργού και μικρού οινοποιού, και σεβασμό στην γη, παράγουμε και οινοποιούμε σταφύλι από τους δικούς μας πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες μας (ΔΗΩ) στα Μεσόγεια.

Εξελίσσουμε την παράδοση του οικογενειακού μας δένδρου – 4η γενιά- στην αμπελουργία και πειραματική οινοποίηση στο επισκέψιμο οινοποιείο μας στα Σπάτα – όπου παράγουμε μια σειρά από βιολογικά -και μόνο- αυθεντικά προϊόντα σταφυλιού.

Ειλικρινή προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας, προσιτά στο καθημερινό τραπέζι. Με συνείδηση και λιτότητα εφαρμόζουμε τις προδιαγραφές της οργανικής οινοποίησης, αποφεύγοντας επεμβάσεις και προσθήκες ουσιών.

Επιπλέον παράγουμε μη αλκοολούχα προϊόντα σταφυλιού υψηλής διατροφικής αξίας, όπως χυμούς σταφυλιού σε χάρτινη ασεπτική συσκευασία Tetrapack, νωπά συμπυκνώματα σταφυλιού, πετιμέζι και φυτικό νερό σταφυλιού.

Στους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες μας στα Μεσόγεια στην Αττική, Σπάτα – Ραφήνα, καλλιεργούμε ομοιοδυναμικά τις ποικιλίες:

Τα πρέμνα / κλίματα είναι ηλικίας 10 – 50 ετών, τα περισσότερα ξηρικά χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.

SEiRA#1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

Η Oικογένεια Γεώργα ακολουθώντας τις αρχές της βιοκαλλιέργειας και της οργανικής οινοποίησης, προσφέρει μια άλλη άποψη ποιότητας στο Μεσογείτικο σταφύλι / κρασί.

Με έγνοια για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον κύκλο του προϊόντος, δημιουργούν μιά σειρά από υψηλών προδιαγραφών οργανικά και φυσικά κρασιά, καθώς και αυθεντικά προίόντα σταφυλιού, ευκολόπεπτα, ασφαλή γιά την καθημερινή διατροφή.

H ερυθρή ετικέτα της Οικογένειας Γεώργα αποτελεί ένα πυκνό κόκκινο κρασί. Προέρχεται από την γαλλική ποικιλία -πέρσικης καταγωγής- Syrah συνοινοποιημένη με 10% Merlot βιολογικής καλλιέργειας. Αγριες ηθαγενείς ζύμες, χαμηλά θειώδη, αφιλτράριστο.

Η ψυχρή ερυθρά οινοποίηση αναδεικνύει την φρεσκάδα και τα πλούσια πιπερατα άρωμα του Syrah, όπου οι μαλακές ήπιες τανίνες ισορροπούν με αδιάκριτες νότες ξύλου, από σύντομη παλαίωση σε γαλλική δρύ.

Εάν αναζητάτε ένα κόκκινο μεστό κρασί με φρεσκάδα και λίγες τανίνες για ελαφριά πιάτα κρέατος, μεσογειακές σαλάτες, τυριά ή φρούτα, τότε τολμήστε την επιλογή του που σίγουρα έχει ενδιαφέρον, πέρα από την χαρούμενη ετικέτα στην καφετιά φιάλη βουργουνδίας.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου 15-18 °C και επιδέχεται παλαίωση 3-5 ετών.

Exit mobile version