Santorini Cuvée No 15 – Οινοποιείο Χατζηδάκη


Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.

Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.

Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).

Santorini Cuvée No 15 – Οινοποιείο Χατζηδάκη

Santorini, Cuvée No 15 2013, ΠΟΠ Σαντορίνη, Ασύρτικο 100%.

Σταφύλια από βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες του Πύργου, του Εμπορείου και της Μεσαριάς-Βόθωνα.

Οινοποίηση: παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός γλεύκους από στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C.

Ωρίμανση πάνω στις οινολάσπες για 8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και χειρωνακτική εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα με ελαφριά θείωση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα, λεπτά αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, φρέσκων εσπεριδοειδών και ορυκτότητας. Στόμα κομψό με χαρακτηριστική τη νότα της οξύτητας. Μακρά επίγευση. Απολαύστε το στους 12- 14°C.

Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, λιπαρά ψάρια, αλλά και κίτρινα τυριά μικρής ωρίμανσης. Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close