Site icon βιοΠοιότητα

Ροδίτης – ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ εδρεύει στη καρδιά του μεγαλύτερου ΠΟΠ Αμπελώνα της Ελλάδας, τη μυθική Νεμέα, όπου εδώ και 35 αιώνες φύεται και καλλιεργείται η ευγενής ερυθρή ποικιλία, το αγιωργίτικο.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας που δημιουργήθηκαν το 2007, παράγουμε οίνους υψηλής ποιότητας με τη χρήση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών οινοποίησης, πάντα με σεβασμό στη παράδοση.

Οι αμπελώνες μας εκτείνονται στο κέντρο της ιστορικής κοιλάδας της Νεμέας σε υψόμετρο 340 έως 380m. Το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής, ο σωστός προσανατολισμός των αμπελώνων καθώς και το ανεξάντλητα εύφορο έδαφος είναι οι βασικοί παράγοντες, οι οποίοι μαζί με την επιμέλεια και την επιμονή για προσεκτική καλλιέργεια μας ανταποδίδουν κάθε χρονιά με μοναδικά κρασιά υψηλής ποιότητας.

Με προτεραιότητα μας την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και των ελληνικών βιολογικών κρασιών, τα τελευταία χρόνια προσθέτουμε σε κάθε εσοδία και μία νέα ετικέτα βιολογικού οίνου.

Το οινοποιείο μας είναι διαπιστευμένο για την παραγωγή βιολογικών οίνων από τον Οργανισμό ΔΗΩ.

Ροδίτης – ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης 100%

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Αλκοολικός βαθμός: 12,5%

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση για 8 ώρες. Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 εβδομάδες. Ωρίμανση για 4 μήνες sur lie με πολλαπλά Batonage εβδομαδιαίως.

Χαρακτηριστικά:

Exit mobile version