Το Melissinos Winery είναι το δημιούργημα του Νίκου Πετρακόπουλου και με την Κική Σιαμέλη στο οινικό τιμόνι είναι το απόλυτα boutique οινοποιείο με την ελάχιστη παραγωγή έχει καταφέρει ήδη να κλέψει τα βλέμματα με τα κατορθώματά του. Στόχος τους η ανάδειξη των πολύτιμων και σπάνιων τοπικών ποικιλιών της Κεφαλονιάς και η πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Ρόδινο – Melissinos Winery
Ρόδινο ροζέ ξηρός οίνος
- Ονομασία Προέλευσης: ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου
- Κατηγορία Οίνου: Ροζέ Ξηρός
- Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαυροδάφνη, Ρομπόλα, Βοστυλίδι
- Μέση Ετήσια Παραγωγή: 1.500 φιάλες
- Αλκοολικός Τίτλος: 12 %vol
Για την Ιστορία: Η ανάμειξη των τριών ποικιλιών, Μαυροδάφνη, Ρομπόλα & Βοστυλίδι, για την παραγωγή φρέσκων ερυθρωπών οίνων, αποτελεί τοπική παράδοση της Κεφαλονιάς την οποία και ακολουθούμε.
Καλλιέργεια: Το Ρόδινο προέρχεται από ιδιόκτητους, παλαιούς αμπελώνες μέσης ηλικίας 60 ετών. Η καλλιέργεια των αμπελιών είναι βιολογική (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ) και ξηρική με στρεμματικής αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 500 κιλά ανά στρέμμα.
Για την σωστή ανάπτυξη των αμπελιών, πραγματοποιούμε χλωρά λίπανση και προσθήκη βιολογικών κομπόστ, ενώ ταυτόχρονα δεν χρησιμοποιούμε μηχανικά μέσα καλλιέργειας.
Οινοποίηση: Με σκοπό το αρμονικό δέσιμο των ποικιλιών παραγωγής του, πραγματοποιούμε συνοινοποίησή τους με σύντομη κρυοεκχύλιση των φλοιών της Μαυροδάφνης.
Μετά την απομάκρυνση των φλοιών ακολουθεί ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Μαυροδάφνη παίρνουμε το όμορφο ρόδινο χρώμα, τις απαραίτητες ταννίνες και λίγο κόκκινο φρούτο. Από το Βοστυλίδι παίρνουμε τα φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών ενω η Ρομπόλα συμπληρώνει τη δροσερή του γεύση.
Χαρακτήρας: Το κρασί έχει ανοιχτό ρόδινο χρώμα. Χαρακτηρίζετε από φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων και εσπεριδοειδών σε φόντο καφέ. Η γεύση του είναι δροσερή, φρουτώδη αλλά και πικάντικο με λεμονάτη επίγευση.
Αρμονία: Συνοδεύει ιδανικά ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, κινέζικη κουζίνα, λαδερά και φρουτοσαλάτες.
Κεφαλονίτικη Κουζίνα: Χταποδόπιττα και τσιγαρίδια.
Σερβίρεται στους 9-11 °C.
Καταναλώνεται φρέσκο και για 3 χρόνια από το χρόνο εσοδείας.