Το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα, με τους αδελφούς Σπανού από τη μία και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο από την άλλη.
Οι αμπελώνες του καλύπτουν 140 στρέμματα σε υψόμετρο 450-1050 μέτρων και καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ). Λόγω μικροκλίματος, εδάφους, έκθεσης, επαφής με την αύρα του Κορινθιακού κόλπου καθώς και καλλιεργητικών τεχνικών μας δίνουν πολύ καλή πρώτη ύλη.
Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (ροδίτης, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαύρο καλαβρυτινό, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc) κατόπιν, οινοποίησης μας δίνει τον γνωστό οίνο Π.Ο.Π. Πάτρα, Τετράμυθος, καθώς και Π.Γ.Ε. Αχαΐα, πλαγιές Αιγιαλείας και Πελοπόννησος.
Ρετσίνα, Λευκός Ξηρός – Ρητινίτης
Μοντέρνα ρετσίνα με πολύ απαλά αρώματα που δεν καλύπτουν το χαρακτήρα του κρασιού. Εσπεριδοειδή και άνθη στη μύτη, καλή οξύτητα στο στόμα και ευχάριστο τελείωμα συνθέτουν μια πρόταση ρετσίνας πολύ μακριά απο το παραδοσιακό στυλ.
- Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης
- Χαρακτηριστικά: Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι. Στη μύτη μέτριας έντασης αρώματα λεμονιού, κίτρου, ροδάκινου και αχλαδιού συνδυάζονται με δεντρολίβανο, μέντα και χαμομήλι.
- Συνδυασμοί: Συνοδεύει ιδανικά οστρακοειδή στα κάρβουνα, τηγανητά καλαμάρια, μπακαλιάρο σκορδαλιά.
- Σερβίρεται στους 8-10c.
- Παλαιώνει ως και δύο χρόνια.