Syrah – Petra Marinou Winery


Πριν από αρκετά χρόνια αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με αυτό που για εμάς αποτελούσε πάντα αγαπημένη δραστηριότητα και μεράκι.

Η δημιουργία του βιολογικού οινοποιείου Petra Marinou το 2015 και η ενασχόληση με τον χώρο της παραγωγής οίνου γενικότερα ήταν φυσική εξέλιξη για εμάς (παραδοσιακή οικογένεια αγροτών της περιοχής Πυλίου της Νήσου Κω).

Το Κώτικό κρασί ήταν ξακουστό και ξεχώριζε ανάμεσα σε 150 ειδή κρασιών της αρχαιότητας.

Η ευλογημένη περιοχή Πυλίου – Λινοπατίου σε παλιότερους καιρούς ήταν κατάφυτη από αμπελώνες (που έμοιαζαν με αλαβάστρινο περιδέραιο σύμφωνα με τη παράδοση), οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, ελαχιστοποιούν πολλές από τις ασθένειες της αμπέλου με αποτέλεσμα η φυτοπροστασία να απαιτεί μικρές ποσοτητες παραδοσιακών μέσων (θειάφι, χαλκός).

Οι αμπελώνες αποτελούν υπόδειγμα αμπελοκαλλιέργειας με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί καλύτερη τοποθεσία για την αναβίωση του Κωτικού αμπελώνα.

Με γνώμονα τη ποιότητα η οικογένεια Μαρίνου παντρεύοντας την παράδοση και την σύγχρονη οινοποίηση παράγει με παραδοσιακό τρόπο ένα βιολογικό κρασί ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Ξεκινήσαμε θέτοντας ένα πολύ ένα πολύ σημαντικό στόχο, να παράγουμε οίνους ποιυ θα ξεχωρίσουν για την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους, για να το πετύχουμε δίνουμε την αμέριστη προσοχή στα εξής σημεία:

  1. Καλλιέργεια με παραδοσιακές μεθόδους ολοκληρωμένης βιολογικής καλλιέργειας χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
  2. Η ξεχωριστή συνεργασία ήλιου, γης και ανθρώπινης γνώσης επιλογή άριστης πρώτης ύλης
  3. Εφαρμογή των ποιον σύγχρονων επιστημονικών – τεχνικών μεθόδων οινοποίησης
  4. Σεβασμός στην οινική μας παράδοση
  5. Προσεκτική διανομή των προϊόντων μας, θέλουυμε το κρασί που φθάνει στα χέρια σας να διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό.

Η μακρόχρονη ιστορική και οικογενειακή παραδοση η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου μας.

Syrah – Petra Marinou Winery

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Προϊόν υπό μετατροπή στη βιολογική γεωργία

Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 100%

Προέλευση: ΠΓΕ ΚΩΣ

Απόδοση αμπελιού – έδαφος: 700 κιλά ανά στρέμμα – Μέσης σύστασης αμμοπηλώδες και αργιλλοπηλώδες

Μέθοδος οινοποίησης: Μετά από προζυμωτική κρυοεκχύλισης η οινοποίηση εξελίσσεται με μικρές εκχυλίσεις για 4-5 εβδομάδες. Παλαίωση από 6 -18 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει για 2 – 6 μήνες στο κελάρι μας.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθύ πορφυρό αδιαπέραστο χρώμα με πολυπλοκότητα αρωμάτων ώριμων φρούτων, όπως μούρα, δαμάσκηνα και βύσσινα, τα οποία πλαισιώνονται αρμονικά με αρώματα γλυκών μπαχαρικών, πικρής σοκολάτας και βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό, γεμάτο, με γλυκές νότες βανίλιας καπνού και πραγματικά μακριά επίγευση.

Αρμονία εδεσμάτων: Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα στη σχάρα, κυνήγια και ώριμα κίτρινα τυριά, λαχανικά, σαλάτες, σπαγγέτι θαλασσινών. Πίνεται στους 16 – 18 βαθμούς Κελσίου.

Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close