Πριν από αρκετά χρόνια αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με αυτό που για εμάς αποτελούσε πάντα αγαπημένη δραστηριότητα και μεράκι.
Η δημιουργία του βιολογικού οινοποιείου Petra Marinou το 2015 και η ενασχόληση με τον χώρο της παραγωγής οίνου γενικότερα ήταν φυσική εξέλιξη για εμάς (παραδοσιακή οικογένεια αγροτών της περιοχής Πυλίου της Νήσου Κω).
Το Κώτικό κρασί ήταν ξακουστό και ξεχώριζε ανάμεσα σε 150 ειδή κρασιών της αρχαιότητας.
Η ευλογημένη περιοχή Πυλίου – Λινοπατίου σε παλιότερους καιρούς ήταν κατάφυτη από αμπελώνες (που έμοιαζαν με αλαβάστρινο περιδέραιο σύμφωνα με τη παράδοση), οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, ελαχιστοποιούν πολλές από τις ασθένειες της αμπέλου με αποτέλεσμα η φυτοπροστασία να απαιτεί μικρές ποσοτητες παραδοσιακών μέσων (θειάφι, χαλκός).
Οι αμπελώνες αποτελούν υπόδειγμα αμπελοκαλλιέργειας με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί καλύτερη τοποθεσία για την αναβίωση του Κωτικού αμπελώνα.
Με γνώμονα τη ποιότητα η οικογένεια Μαρίνου παντρεύοντας την παράδοση και την σύγχρονη οινοποίηση παράγει με παραδοσιακό τρόπο ένα βιολογικό κρασί ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Ξεκινήσαμε θέτοντας ένα πολύ ένα πολύ σημαντικό στόχο, να παράγουμε οίνους ποιυ θα ξεχωρίσουν για την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους, για να το πετύχουμε δίνουμε την αμέριστη προσοχή στα εξής σημεία:
- Καλλιέργεια με παραδοσιακές μεθόδους ολοκληρωμένης βιολογικής καλλιέργειας χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
- Η ξεχωριστή συνεργασία ήλιου, γης και ανθρώπινης γνώσης επιλογή άριστης πρώτης ύλης
- Εφαρμογή των ποιον σύγχρονων επιστημονικών – τεχνικών μεθόδων οινοποίησης
- Σεβασμός στην οινική μας παράδοση
- Προσεκτική διανομή των προϊόντων μας, θέλουυμε το κρασί που φθάνει στα χέρια σας να διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό.
Η μακρόχρονη ιστορική και οικογενειακή παραδοση η σύγχρονη τεχνολογία ενώνονται αρμονικά με την ανθρώπινη έμπνευση και διαιωνίζουν την οινική κουλτούρα του τόπου μας.
Ασύρτικο – Sauvignon Blanc – Petra Marinou Winery
Οίνος Λευκός Ξηρός
Προϊόν υπό μετατροπή στη βιολογική γεωργία
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο – Sauvignon Blanc
Προέλευση: ΠΓΕ ΚΩΣ
Απόδοση αμπελιού – έδαφος: 700 κιλά ανά στρέμμα – Μέσης σύστασης αμμοπηλώδες και αργιλλοπηλώδες
Μέθοδος οινοποίησης: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, κλασική λευκή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16 με 18 βαθμούς Κελσίου
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα λαμπερό, κιτρινοπράσινο με εντυπωσιακά αρώματα αχλαδιού και εσπεριδοειδών και νότες ώριμων φρούτων όπως μάνγκο και πεπόνι. Στο στόμα κυριαρχεί η φρεσκάδα της οξύτητας με φρουτώδη επίγευση.
Αρμονία εδεσμάτων: Φρέσκα θαλασσινά και λιπαρά ψάρια στη σχάρα.
Πίνεται στους 8 – 10 βαθμούς Κελσίου
Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ