Site icon βιοΠοιότητα

ΩΡΑΙΣ Λευκός Ξηρός – Βιολογικά Κρασιά Αθανασίου ΜΗΝΑ

Βιοκαλλιεργητής- Οινοποιός: Μηνάς Αθανάσιος

Στου μυθικού Ολύμπου τις παρυφές και του Σαρανταπόρου τις ορεινές πλαγιές θα βρείτε τ’ αμπέλια μας και το επισκέψιμο οινοποιείο μας.

Η οικογενειακή μας επιχείρηση δραστηριοποιείται σε έναν τόπο ορεινό, όμορφο, με παρθένο οικοσύστημα, με μεγάλη βιοποικιλότητα, όλο πλαγιές και έχει τις εγκαταστάσεις της στη Μηλέα του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Εδώ το 1995 φυτέψαμε τα πρώτα 10 στρέμμ. και σήμερα τα αμπέλια μας καταλαμβάνουν έκταση 40 στρέμμ. και είναι ιδιόκτητα. Αφού ωρίμασε η ιδέα «σαν το παλιό καλό κρασί» το 1999 ιδρύσαμε το οινοποιείο και τότε το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα.

Το οικογενειακό οινοποιείο του κ. Μηνά εδρεύει στο Δ.Δ. Μηλέας του Δήμου Σαρανταπόρου και η παραγωγή του βασίζεται σε βιολογική πρώτη ύλη.

Chardonnay, Sauvignon, Syrah αλλά και ελληνικές ποικιλίες δένουν αρμονικά, υπό την καθοδήγηση του κ. Μηνά, αποδίδοντας ιδιαίτερα εύγευστα κρασιά, με πλούσιο σώμα, φρουτώδη γεύση, που εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα στην τοπική αγορά και τοποθετούνται, με την πάροδο του χρόνου, και σε κάβες μεγάλων αστικών κέντρων.

ΩΡΑΙΣ Λευκός Ξηρός – Βιολογικά Κρασιά Αθανασίου ΜΗΝΑ

ΠΡΟΣΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ποικιλιακή Σύνθεση : Sauvignon blanc 80% – Trebbιανο 20%

Περιοχή : Σαραντάπορο ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αμπέλια: γραμμικά ιδιόκτητα 40_στρεμμάτων σε υψόμετρο 650 μέτρα. Βρίσκεται ανάμεσα από δυο ποταμούς του Τiταρίσιου και του Μουκριώτη

Έδαφος: Αμμώδες με καλή αποστράγγιση.

Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με πολλές χιονοπτώσεις, ξηρό καλοκαίρι και πολύ ψυχρές νύχτες των βορείων ανέμων, μικροκλίμα της περιοχής.

Τρύγος: 28 Αυγούστου – 25 Σεπτεμβρίου

Στρεμματική απόδοση: 650 κιλά το στρέμμα

Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, κλασσική λευκή, οινοποίηση με διαχωρισμό του πρόρρωγου,
στατική απολάσπωση και ζύμωση σε δεξαμενές ελεγχόμενης ψύξης.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά:

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ένα κρασί φρέσκο καθημερινό φιλικό με αγουροπράσινα χρώματα.
Φρεσκάδα στη μύτη με αρώματα φρέσκων πράσινων φρούτων με όμορφη οξύτητα και κομψή
γλυκύτητα στο τέλος, με μεγάλη διάρκεια στο στόμα

Exit mobile version