Η NOPERA διαθέτει τρεις ιδιόκτητους αμπελώνες, 40 στρεμμάτων, σε διαφορετικές περιοχές της Σάμου, στους οποίους υπάρχουν αμπέλια με μ.ο. ηλικίας 20 έτη οι οποίοι που έχουν προσαρμοστεί άριστα και επιβιώνουν στις δύσκολες συνθήκες των αναβαθμίδων δίνοντας μικρές αλλά ποιοτικές παραγωγές. Τα πρέμνα σε πυκνή φύτευση πάνω στις πεζούλες αναπτύσσουν μοναδικό ανταγωνισμό μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δίνουν μοσχάτα σταφύλια με φίνα οξύτητα και πληθωρικά αρώματα.
Η διαφορετικότητα των τριών terroir δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει μια έντονη πολυπλοκότητα, τόσο μορφολογικά, όσο και γευστικά-αρωματικά. Οι βιολογικές και βιοδυναμικές τεχνικές που εφαρμόζονται επιτρέπουν την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση ανάμεσα στη φύση και το αμπέλι.
Έτσι το φυτό γίνεται πιο ανθεκτικό σε ασθένειες, αυξάνει με φυσικό τρόπο τα σάκχαρα και τα οξέα του και μπορεί να δώσει το 100% της ταυτότητάς του στο τελικό προϊόν, το κρασί.
Οι αμπελώνες της ΝΟΠΕΡΑ Οινοποιητικής βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπου το λευκό μικρόρωγο της Σάμου εκφράζεται στην πιο φίνα εκδοχή του.
Η ΝΟΠΕΡΑ οινοποιητική διατηρεί μόνο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Η πορεία της ανάπτυξης και ωρίμανσης των σταφυλιών πάνω στα πρέμνα παρακολουθείται στενά ώστε ο τρύγος να γίνει την κατάλληλη στιγμή και τα σταφύλια να δώσουν τα καλύτερα δυνατά τους χαρακτηριστικά στον οίνο που θα παραχθεί. Η συλλογή και οινοποίηση γίνεται με σεβασμό στο προϊόν και στόχο έχει την καλύτερη διασφάλιση της πρώτης ύλης. Η συνέπεια, η αγάπη και το μεράκι είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την συλλογική μας προσπάθεια.
Το λευκό μοσχάτο Σάμου ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης του και τον τρόπο οινοποίησης μπορεί να δώσει διαφορετικό τύπου οίνο. Ο τρόπος οινοποίησης καθορίζεται, κατ’ αρχήν, από τον τύπο του κρασιού που θα παραχθεί. Η ΝΟΠΕΡΑ οινοποιητική παράγει δύο τύπους οίνου, ο λευκός ξηρός και ο φυσικός γλυκύς.
EPITOME – Οίνος φυσικώς γλυκύς παλαιωμένος solera – ΝΟΠΕΡΑ Οινοποιητική
Η επιτομή του φυσικώς γλυκού οίνου της Σάμου.
Το ΝOPERA EPITOME είναι επίσης οίνος λιαστός που ακολουθεί την ίδια τεχνική οινοποίησης όπως το NOPERA αλλά με μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στο βαρέλι , όπου δίνει ως αποτέλεσμα οίνο με διαφορετικό αρωματικό προφίλ, χάλκινο χρώμα και μεστό και πλούσιο στόμα.
Ένα κρασί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, το οποίο παράγεται για να μας δώσει ένα αποτέλεσμα κοντά στα αρχαία, πλούσια κρασιά της σαμιακής γης.
Η πολυπλοκότητα των αρωμάτων και των γευστικών στοιχείων αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τη βαθιά τεχνογνωσία της NOPERA.
Σκουρόχρωμο, κεχριμπαρένιο χρώμα, εξαιρετικά σύνθετο αρωματικά, με τόνους δαμάσκηνου, καφέ και καραμέλας.
Στο στόμα κυριαρχεί το έντονο σώμα του συγκεκριμένου κρασιού, με αρώματα βερίκοκου, μελιού, κερασιού με μια αισθητή αλλά ντελικάτη οξύτητα, έτσι ώστε να παραμένει ισορροπημένο και να μπορεί να αναδείξει τη φινέτσα των τριών διαφορετικών terroir, μέσα από μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση.