Η NOPERA διαθέτει τρεις ιδιόκτητους αμπελώνες, 40 στρεμμάτων, σε διαφορετικές περιοχές της Σάμου, στους οποίους υπάρχουν αμπέλια με μ.ο. ηλικίας 20 έτη οι οποίοι που έχουν προσαρμοστεί άριστα και επιβιώνουν στις δύσκολες συνθήκες των αναβαθμίδων δίνοντας μικρές αλλά ποιοτικές παραγωγές. Τα πρέμνα σε πυκνή φύτευση πάνω στις πεζούλες αναπτύσσουν μοναδικό ανταγωνισμό μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δίνουν μοσχάτα σταφύλια με φίνα οξύτητα και πληθωρικά αρώματα.
Η διαφορετικότητα των τριών terroir δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει μια έντονη πολυπλοκότητα, τόσο μορφολογικά, όσο και γευστικά-αρωματικά. Οι βιολογικές και βιοδυναμικές τεχνικές που εφαρμόζονται επιτρέπουν την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση ανάμεσα στη φύση και το αμπέλι.
Έτσι το φυτό γίνεται πιο ανθεκτικό σε ασθένειες, αυξάνει με φυσικό τρόπο τα σάκχαρα και τα οξέα του και μπορεί να δώσει το 100% της ταυτότητάς του στο τελικό προϊόν, το κρασί.
Οι αμπελώνες της ΝΟΠΕΡΑ Οινοποιητικής βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπου το λευκό μικρόρωγο της Σάμου εκφράζεται στην πιο φίνα εκδοχή του.
Η ΝΟΠΕΡΑ οινοποιητική διατηρεί μόνο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Η πορεία της ανάπτυξης και ωρίμανσης των σταφυλιών πάνω στα πρέμνα παρακολουθείται στενά ώστε ο τρύγος να γίνει την κατάλληλη στιγμή και τα σταφύλια να δώσουν τα καλύτερα δυνατά τους χαρακτηριστικά στον οίνο που θα παραχθεί. Η συλλογή και οινοποίηση γίνεται με σεβασμό στο προϊόν και στόχο έχει την καλύτερη διασφάλιση της πρώτης ύλης. Η συνέπεια, η αγάπη και το μεράκι είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την συλλογική μας προσπάθεια.
Το λευκό μοσχάτο Σάμου ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης του και τον τρόπο οινοποίησης μπορεί να δώσει διαφορετικό τύπου οίνο. Ο τρόπος οινοποίησης καθορίζεται, κατ’ αρχήν, από τον τύπο του κρασιού που θα παραχθεί. Η ΝΟΠΕΡΑ οινοποιητική παράγει δύο τύπους οίνου, ο λευκός ξηρός και ο φυσικός γλυκύς.
NOPERA – Οίνος φυσικώς γλυκύς MILLESIME – ΝΟΠΕΡΑ Οινοποιητική
Σε αυτόν τον τύπο οίνου ακολουθείται μια τελείως διαφορετική διαχείριση και οινοποίηση της πρώτης ύλης. Τα σταφύλια συγκομίζονται σε διαφορετικό βαθμό ωριμότητας από τα πρέμνα σε σχέση με αυτά που προορίζονται για λευκή οινοποίηση ξηρού οίνου.
Αφού τρυγηθούν λιάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο ώστε να φτάσει στους επιθυμητούς βαθμούς. Στην συνέχεια η οινοποίηση που ακολουθεί γίνεται με προσοχή και ακολουθεί η φιλοξενία του οίνου σε γαλλικά δρύινα βαρέλια στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου μας.
Η αρμονία και η φρεσκάδα που το χαρακτηρίζουν σε συνδυασμό με τα πλούσια αρώματα του μοσχάτου Σάμου, το οποίο αφυδατώνεται στις ειδικές λιάστρες των αμπελώνων μας, κάτω από τον ελληνικό ήλιο, συνθέτουν ένα κρασί με πλήρη ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητά του.
Χρυσαφί χρώμα, γλυκά ανθώδη αρώματα στη μύτη, πλούσιο στόμα με γεύσεις φρούτων, βανίλιας, μελιού και περγαμόντου συνθέτουν ένα φρέσκο-παλαιωμένο, εξαιρετικό, γλυκό μοσχάτο.