Από το έτος 2000 αρχίσαμε να παρασκευάζουμε συνταγές με ρακή, μέλι και βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό, και όταν φθάσαμε στο σημείο που το ποτό μας να αρέσει σε όσους το δοκίμαζαν, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Ποτοποιία Αμοργός.
Για όλα τα ποτά μας έχουμε πάρει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχουμε κατοχυρώσει τα σήματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το 2013 δημιουργήσαμε στα Κατάπολα Αμοργού το δεύτερο εργοστάσιό μας Αποσταγματοποιία – Ποτοποιία – Οινοποιία – Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής και εργαστήριο συσκευασίας μελιού, λαδιού και βοτάνων.
Από το 2013 παρασκευάζουμε τα Αμοργιανά κρασιά που εντυπωσιάζουν όλους όσους τα έχουν δοκιμάσει για την ισορροπημένη ποιοτική τους γεύση, καθώς επίσης και τα παστέλια με Αμοργιανή συνταγή, και τα λουκούμια με διάφορες γεύσεις φρούτων που ξεχωρίζουν για την γεύση τους.
Νησιωτοπούλα Ρετσίνα βιολογική – Αμόργιον
750ml
Νησιωτοπούλα Ρετσίνα Βιολογική 12% vol.
Οίνος λευκός ξηρός με ρητίνη πεύκου, από την ποικιλία Σαββατιανό. Η διαχρονική αξία του ρητινίτη οίνου ή κοινώς της ρετσίνας, κρύβεται στην αρχαιότητα, όταν οι πρώτοι Έλληνες αμπελουργοί ξεκίνησαν να οινοποιούν τα σταφύλια τους.
Το χρυσοκίτρινο χρώμα, τα φρουτώδη αρώματα και το ανάλαφρο σώμα, συνθέτουν ένα μοναδικό φινετσάτο οίνο.
Η ρετσίνα είναι αναγνωρισμένη ως «Οίνος Ονομασίας Κατά Παράδοση», και παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Συνοδεύει άριστα καλαμάρια, γαρίδες, ψητά και τηγανιτά ψάρια, ψητά κρέατα, χορτόπιτες αλλά και… σούσι!
Πίνεται σε θερμοκρασία 10-12°C.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Μικρή προσεγμένη βιολογική παραγωγή