Το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα, με τους αδελφούς Σπανού από τη μία και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο από την άλλη.
Οι αμπελώνες του καλύπτουν 140 στρέμματα σε υψόμετρο 450-1050 μέτρων και καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ). Λόγω μικροκλίματος, εδάφους, έκθεσης, επαφής με την αύρα του Κορινθιακού κόλπου καθώς και καλλιεργητικών τεχνικών μας δίνουν πολύ καλή πρώτη ύλη.
Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (ροδίτης, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαύρο καλαβρυτινό, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc) κατόπιν, οινοποίησης μας δίνει τον γνωστό οίνο Π.Ο.Π. Πάτρα, Τετράμυθος, καθώς και Π.Γ.Ε. Αχαΐα, πλαγιές Αιγιαλείας και Πελοπόννησος.
Μηλιά λευκή, Οίνος Λευκός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αχαΐα
Ένα βιολογικό και ελληνικό Sauvignon Blanc που δίνει άλλη διάσταση στον λευκό οίνο. Τα αρώματα εσπεριδοειδών και βοτάνων ξεχωρίζουν και συνοδεύουν άψογα κάθε πιάτο.
- Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon Blanc
- Χαρακτηριστικά: Χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών, λίτσις, βανίλιας και βασιλικού.
- Γεμάτο στόμα και μακρά επίγευση.
- Συνδυασμοί: Συνοδεύει λευκά κρέατα,κίτρινα τυριά και πιάτα κινέζικης κουζίνας.
- Σερβίρεται στους 9o-11o C.
- Παλαιώνει ως και τρία χρόνια.