Οι εγκαταστάσεις και οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» και ειδικότερα στα χωριά Πύργος Καλλίστης, Μεγαλοχώρι, Εμπορείο και Ακρωτήρι.
Καλλιεργούνται συνολικά 10 εκτάρια αμπελιών, σε υψόμετρο από 70 έως και 350 μέτρα, με κυρίως νότιο ή νοτιοανατολικό προσανατολισμό και με τις λευκές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι και την ερυθρή ποικιλία Μαυροτράγανο.
Σε όλους τους αμπελώνες εφαρμόζεται το σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ).
Μαυροτράγανο – Οινοποιείο Χατζηδάκη
Μαυροτράγανο 2013, Επιτραπέζιος Ερυθρός Οίνος, Μαυροτράγανο 100%
Σταφύλια από τους ιδιόκτητους αμπελώνες μας αλλά και συνεργαζόμενων αμπελουργών, αφού η ιδιαίτερη αυτή ποικιλία καλύπτει λιγότερο από το 2% του σαντορινιού αμπελώνα.
Οινοποίηση: κλασική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση 7 ημερών. Στη συνέχεια παλαίωση σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες και αναγωγική παλαίωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 6 μήνες.
Εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: έντονο κόκκινο χρώμα με λαμπερές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, πικρής σοκολάτας, καπνού και ορυκτότητας. Στόμα δυνατό με ισχυρές τανίνες και μακριά επίγευση.
Απολαύστε το στους 16 – 18°C. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα με καρυκεύματα, φαγητά κατσαρόλας με σάλτσες καθώς και κίτρινα τυριά μεγάλης ωρίμανσης.
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.