Site icon βιοΠοιότητα

Μαύρο Καλαβρυτινό – Οινοποιείο Τετράμυθος

Το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα, με τους αδελφούς Σπανού από τη μία και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο από την άλλη.

Οι αμπελώνες του καλύπτουν 140 στρέμματα σε υψόμετρο 450-1050 μέτρων και καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ). Λόγω μικροκλίματος, εδάφους, έκθεσης, επαφής με την αύρα του Κορινθιακού κόλπου καθώς και καλλιεργητικών τεχνικών μας δίνουν πολύ καλή πρώτη ύλη.

Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (ροδίτης, μαλαγουζιά, αγιωργίτικο, μαύρο καλαβρυτινό, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc) κατόπιν, οινοποίησης μας δίνει τον γνωστό οίνο Π.Ο.Π. Πάτρα, Τετράμυθος, καθώς και Π.Γ.Ε. Αχαΐα, πλαγιές Αιγιαλείας και Πελοπόννησος.

Μαύρο Καλαβρυτινό, Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωργαφική Ένδειξη Αχαΐα

Ένα ευκολόπιοτο και φρουτώδες κόκκινο κρασί που πίνεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου. Το μοναδικό μονοποικιλιακό κρασί από την τοπική ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό. Το Μαύρο Καλαβρυτινό είναι μία σπάνια ερυθρή ποικιλία κρασιού, που προέρχεται από τα Καλάβρυτα.

Exit mobile version