Τα κρασιά T-ΟINOS προέρχονται από τέσσερα αμπελοτόπια συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, σε αργιλοαμμώδες έδαφος με γρανιτικό υπόστρωμα, περιμετρικά του χωριού Φαλατάδος, στα Στεγαστά και στον Ράσωνα.
Παράγονται οι λευκές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, οι ερυθρές Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης.
Η φύτευση των αμπελώνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο 400-450m είναι πυκνή1.000-1.150 φυτά ανά στρέμμα. Με δεδομένο πως η περιοχή είναι προστατευόμενη δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη φύτευση των αμπελιών, ενώ όλα τα κρασιά αποτελούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).
Τα αμπέλια κλαδεύονται σε «gobelet sur échalas» (στα ελληνικά: κύπελλο), τον παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος στους μεσογειακούς αμπελώνες.
MAVROSÉ – T-ΟINOS
Ροζέ οίνοςΑπαλό ροζ-σομόν χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Η μύτη θυμίζει λουλούδια με νύξεις φράουλας και κερασιού. Στο στόμα, καθαρή και φρέσκια αίσθηση με πολύ καλή ισορροπία και ορυκτότητα που διατηρείται μέχρι το τέλος.
- 50% ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ
- 50% Aυγουστιάτης
- ΑΠΟΔΟΣΗ 700 κιλά / στρέμμα
- AΛΚΟΟΛΗ 12,5%
- ΕΔΑΦΟΣ Αμμώδες έδαφος σε γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογική καλλιέργεια
Διαδοχικός και ξεχωριστός τρύγος των αμπελοτεμαχίων
ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης σε τελάρα των 20 κιλών, νωρίς το πρωί. Κατευθείαν πάτημα των σταφυλιών στο πνευματικό πιεστήριο. Ο μούστος ζύμωσε με γηγενείς ζύμες και το κρασί ωρίμασε στις λάσπες του για δύο μήνες.