Site icon βιοΠοιότητα

NOSTOS SYRAH – Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES

Η Οινοποιία Μανουσάκη είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου που άρχισε το 1984 όταν οι λόφοι γύρω από το χωριό Βατόλακκος ήταν ακόμη ανέγγιχτοι από ανθρώπινα χέρια και τ’άγρια βότανα της Κρήτης μεθούσαν τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Οι αμπελώνες της Οινοποιίας Μανουσάκη βρίσκονται στους λόφους έξω από το χωριό Βατόλακκος σε υψόμετρα μεταξύ 359 και 600 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Από την αρχή πιστέψαμε ότι η βιολογική γεωργία ήταν ο μόνος τρόπος να δείξουμε σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Το να δείχνουμε ευαισθησία στις ανάγκες του οικοσυστήματος είναι αναπόσπαστο τμήμα της φιλοσοφίας μας. Είμαστε δεσμευμένοι να πετύχουμε τη συνεχή εξέλιξη των αμπελώνων μας χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

NOSTOS SYRAH – Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES

Διαυγές, αδιαπέραστο μαυροπόρφυρο χρώμα με πολύ στενό μηνίσκο και σχεδόν στατικά πλούσια δάκρυα.
Μύτη έντονη, πολύ πυκνή, που δείχνει ένα υπερσυμπυκνωμένο μαύρο φρούτο, καπνό, μαύρο πιπέρι, μελάνι και καφέ. Πολυπλοκότητα παρά το νεαρό του χαρακτήρα.

Στόμα γεμάτο εκχύλισμα. Γεμάτο σώμα, τανίνες έντονες που μαλακώνουν από τη λιπαρότητα της υψηλής αλκοόλης. Αρώματα στόματος νεαρά αλλά πολλά υποσχόμενο για ένα εξαιρετικό μέλλον σε βάθος χρόνου. Επίγευση πολύ μακριά με μία λεπτόκοκκη πολυδιάστατη υφή.

Έτοιμο προς κατανάλωση τώρα, θα φτάσει στα καλύτερά του μέσα στα επόμενα 4-6 χρόνια και θα μείνει εκεί τουλάχιστον για την επόμενη 10ετία.

Χρώμα Κρασιού: Κόκκινο

Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα: Ξηρός

Περίοδος Τρύγου: Τρύγος: Από 20 εως 30 Αυγούστου.

Τύπος Καλιέργειας: Βιολογική

Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα: Ήσυχος

Ποικιλίες Κρασιού: Syrah

Μέθοδος οινοποίησης

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοικτούς δρύινους οινοποιητές με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Η εκχύλιση διαρκεί 25 περίπου ημέρες και μετά την ολοκλήρωσή της το κρασί μεταγγίζεται σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα, όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για 10 περίπου μήνες. Τα βαρέλια χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούνε.

Πιάτα τριχωτού κυνηγιού, μπάρμπεκιου, πιπεράτα φιλέτα και κόκκινο κρέας με πικάντικες σάλτσες.

 

 

Exit mobile version