Επιδιώκοντας την άριστη ποιότητα, επιλέξαμε εξαιρετικά τμήματα της λεσβιακής γης, για να καλλιεργήσουμε μοναδικές ποικιλίες, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του λεσβιακού αμπελώνα.
H γηγενής ερυθρή ποικιλία του Λεσβιακού Κρασοστάφυλου καλλιεργείται στον κρατήρα του ηφαιστείου που δημιούργησε το απολιθωμένο δάσος του νησιού. Στο βορειοδυτικό τμήμα επείσης, στην περιοχή Μάκαρα καλλιεργούνται οι ποικιλίες με την ονομασία Φωκιανό (Ρικαρά), Καλλονιάτικο και Μοσχάτο (Μυρωδάτο).
Στην ορεινή περιοχή Μεγαλοχωρίου Πλωμαρίου και στον Καρυώνα Σκοπέλου Γέρας καλλιεργείται η ποικιλία Μανδηλαριά (Γντούρα & Βάψα), Αθήρι, Ασύρτικο και Μοσχάτο άσπρο.
Δάφνις & Χλόη Ερυθρός BIO 187ml – Οινοφόρος Λέσβου
ΠΓΕ Λέσβος
Οίνος ερυθρός ξηρός από Φωκιανό, Καλλονιάτο, Μανδηλαριά (Γκντούρα).
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθυκόκκινο. Νότες μικρών άλικων φρούτων και μπαχαρικών. Διακρίνονται τα αρωματικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών. Επίγευση που διαρκεί. Στρογγυλό με υπόσταση.
Ταιριάζει με νουά, κοκκινιστό, κίτρινα ώριμα τυριά.
Περίοδος τρύγου: Μέσα-τέλος Σεπτέμβρη
Θερμοκρασία ζύμωσης: 30-32 βαθμούς Κελσίου
Διάρκεια ζύμωσης: περίπου 6-7 ημέρες
Ωρίμανση: σε δρύϊνα βαρέλια
Χρόνος ωρίμανσης: 3-6 μήνες
Αλκοολικός Τίτλος 12,5%
Οδηγίες φύλαξης πριν το άνοιγμα της συσκευασίας: Δροσερό και σκοτεινό μέρος χωρίς έντονες μυρωδιές.
Οδηγίες φύλαξης πριν το άνοιγμα της συσκευασίας: Σε δροσερή θερμοκρασία καλά κλεισμένο, για 2-3 μέρες.
Συσκευασία Φιάλη 187ml
Διακρίσεις – Βραβεία:
- Gold – International Wine Competition California 2010