Site icon βιοΠοιότητα

Merlot – ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Το ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ βρίσκεται στην Κρανιά Ολύμπου και είναι δημιούργημα του Λαρισαίου γιατρού Δημήτρη Κατσαρού.

Ύστερα από εδαφολογικές αναλύσεις και μελέτη των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής με την βοήθεια επιστημόνων αποφασίστηκε να φυτευτούν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay. Aπό τις ποικιλίες αυτές παράγονται τα κρασιά του κτήματός μας που νομοθετικά φέρουν την ένδειξη τοπικός οίνος Κρανίας.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 90στρ. καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 650 και 820 μέτρων.

Το οινοποιείο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ είναι ένα απόλυτα σύγχρονο οινοποιείο εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο διατίθεται σήμερα στο χώρο οινοποίησης.

Merlot – ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ, Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας και κέδρου. Νότες μπαχαρικών και γαλακτικές νύξεις. Πλούσιο στόμα με πυκνότητα και εξαιρετική δομή. Βελούδινες τανίνες πουσταδιακά δείχνουν τη στιβαρότητά τους και το δυναμικό παλαίωσης. Μακρά επίγευση

Ποικιλιακή σύνθεση

100 % Μerlot μέσος όρος ηλικίας φυτών 11 έτη

Έδαφος

Aμμοαργιλοπιλώδες σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 650 μέτρων

Tρυγυτός

To πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση

Ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 15 -22 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ωρίμανση σε μικρά (228 L..) δρύινα Γαλλικά βαρέλια για 10 με 16 μήνες.

Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος(συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγει στο εμπόριο.

Από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Exit mobile version