Το ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ βρίσκεται στην Κρανιά Ολύμπου και είναι δημιούργημα του Λαρισαίου γιατρού Δημήτρη Κατσαρού.
Ύστερα από εδαφολογικές αναλύσεις και μελέτη των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής με την βοήθεια επιστημόνων αποφασίστηκε να φυτευτούν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay. Aπό τις ποικιλίες αυτές παράγονται τα κρασιά του κτήματός μας που νομοθετικά φέρουν την ένδειξη τοπικός οίνος Κρανίας.
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 90στρ. καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 650 και 820 μέτρων.
Το οινοποιείο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ είναι ένα απόλυτα σύγχρονο οινοποιείο εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο διατίθεται σήμερα στο χώρο οινοποίησης.
Chardonnay – ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ΚΙΤΡΙΝΟΞΑΝΘΟ ΛΑΜΠΕΡΟ, με ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Έντονο και σύνθετο άρωμα κίτρινων φρούτων, εσπεριδοειδών, κεριού και με ευγενείς νότες καπνού και βανίλιας. Στόμα δροσερό με καλή οξύτητα και όγκο. Μεγάλη επίγευση και διάρκεια.
Ποικιλιακή σύνθεση
100 % Chardonnay μέσος όρος ηλικίας φυτών 15 έτη
Έδαφος
Aμμοαργιλοπιλώδες σε υψόμετρο μεταξύ 530 και 640 μέτρων
Tρυγυτός
Από τα Τέλη Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση
Ζύμωση σε μικρά δρύινα Γαλλικά βαρέλια και παραμονή με τις οινολάσπες για ένα διάστημα 5 με 6 μηνών. Ελαφρύ κολλάρισμα και φιλτράρισμα πρίν την εμφιάλωση.
Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τρεις μήνες πριν βγεί στο εμπόριο.
Προτείνεται η κατανάλωση του στους 10 -12 C. και έχει διάρκεια ζωής 7 με 10 έτη.
Από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας