Στο ιστορικό χωριό Σανταμέρι Αχαΐας, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Πάτρα και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται το παραδοσιακό οινοποιείο μας SANT’OR, πλαισιωμένο από ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες.
Οι αμπελώνες αυτοί απλώνονται σε έκταση 40 στρεμμάτων, σε ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα και αποτελούνται από τις ελληνικές ποικιλίες Ροδίτη, Αγιωργίτικο και τη μοναδική τοπική αρωματική ποικιλία Σανταμεριάνα, που αναβιώνεται μόνο στο οινοποιείο μας.
Τα κρασιά μας, από αμπελώνες μόνο βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ), παράγονται με σύγχρονο εξοπλισμό ετήσιας δυναμικότατος 70 τόνων και αποθηκεύονται στο κελάρι σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, χωρητικότητας 225 λίτρων.
Krasis SANT’OR, Ερυθρός Ξηρός Οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 100% Μαυροδάφνη
ΠΕΡΙΟΧΗ: Αχαΐα
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βιολογικοί ξερικοί αμπελώνες σε πλαγιές λόφων από επιλεγμένες περιοχές.
ΕΔΑΦΟΣ: Αργιλοπηλώδες, σχιστολιθικά πετρώματα.
ΚΛΙΜΑ: Ήπιοι χειμώνες, ξηρά καλοκαίρια.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με γηγενής ζύμες. Παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ζωντανό ρουμπινί χρώμα, αρώματα κερασιού και μαρμελάδας φράουλας με ευγενείς γαιώδεις και ζωικές νύξεις. Βελούδινο και πικάντικο στόμα.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, λιπαρά ψάρια, ψητά λευκά κρέατα