Κώδιξ λευκός – Κτήμα Ζαχαριουδάκη


Tο Κτήμα Ζαχαριουδάκη βρίσκεται στην κορυφή του λόφου «Ορθή Πέτρα» σε υψόμετρο 500 μ., βόρεια του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Γόρτυνας, στον οικισμό Πλουτή. Εντός του βιολογικά καλλιεργούμενου αμπελώνα έκτασης 200 στρεμμάτων κατασκευάστηκε το υπερσύγχρονο τεχνολογικά, μοναδικής αρχιτεκτονικής οινοποιείο.

Στόχος μας δεν είναι η ποσοτική παραγωγή. Στόχος μας είναι η παραγωγή κορυφαίας ποιότητας κρητικών κρασιών από σταφύλια που παράγουμε βιολογικά στον αμπελώνα μας (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ) και οινοποιούμε με σεβασμό και μεράκι, ακολουθώντας τα διεθνή υψηλά στάνταρ ποιότητας.

Κώδιξ λευκός

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Λευκός Ξηρός Βιολογικός Οίνος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βηλάνα 40%, Malvazia di Candia 60%

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΚΟΟΛ 13%

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 12ºC

ΚΟΥΖΙΝΑ Απολαύστε το με λιπαρά ψάρια, πουλερικά και ζυμαρικά με απαλές σάλτσες.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

  • 2010: Ασημένιο μετάλλιο. Διεθνής διαγωνισμός βιολογικών κρασιών Μόναχο Γερμανίας
  • 2011:Ασημένιο μετάλλιο, Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιών Decanter
  • 2012: Ασημένιο μετάλλιο. Διεθνής διαγωνισμός βιολογικών κρασιών Μόναχο Γερμανίας
  • 2014: Xρυσό στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών Κρασιών Μόναχο Γερμανία
  • 2015: Ασημένιο μετάλλιο. Διεθνής διαγωνισμός βιολογικών κρασιών Μόναχο Γερμανίας

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ένα ‘παιχνίδισμα’ αρωμάτων στο οποίο αποκαλύπτεται η λουλουδάτη διάσταση της Μαλβαζίας ντι Κάντια αλλά και η απαράμιλλη φυτικότητα της Βιλάνας. Θα ‘λεγε κανείς πως και οι δύο ποικιλίες παίζουν ‘κρυφτό’ μεταξύ τους, μη θέλοντας να ‘κυριαρχήσει’ η μία πάνω στην άλλη.

Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα, με αρώματα ώριμων φρούτων, πολύπλοκο γευστικά, διακριτικά λιπαρό, αρκετά φινετσάτο με μακρά αρωματική επίγευση.

Έντονη, εντυπωσιακή μύτη που συμπληρώνεται από ένα γεμάτο σώμα με ιδανική λιπαρότητα!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close