Στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, τα αδέλφια Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Κούκος αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Οινοποιία Κούκος και να μοιραστούν έτσι την αγάπη τους για το καλό οικογενειακό κρασί.
Αξιοποιώντας τις πατρικές γαίες, τα αδέλφια προχώρησαν αρχικά στην εμφύτευση του αμπελώνα και στην βιολογική του καλλιέργεια. Στους αμπελώνες μας καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες αμπέλου, ελληνικές (Ροδίτης, Φιλέρι, Αγιωργίτικο και Ασύρτικο) και διεθνείς (Cabernet, Merlot).
Για τις ανάγκες της παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού, ο απαραίτητος εξοπλισμός τοποθετήθηκε εντός του κτήματος ώστε ολόκληρη η διαδικασία, από τη συγκομιδή των σταφυλιών έως την επικόλληση των ετικετών στην κάθε φιάλη να συντελείται στον ίδιο χώρο, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης και προσωπικής εκ του σύνεγγυς φροντίδας όλων των σταδίων παραγωγής, οινοποίησης και εμφιάλωσης.
Βιολογικός ροζέ οίνος ΚΑΛΟΓΡΙΑ
Οίνος Ροζέ Ξηρός
- Ποικιλία: Ροδίτης (αλεπού), Cabernet, Merlot
- Αλκοολικός Τίτλος: 12.5%
- Χρώμα – Άρωμα – Γεύση: Βελούδινο τριανταφυλλί χρώμα με απαλό ντελικάτο άρωμα φρούτων και καλή επίγευση.
- Συνοδεύει: Λευκά κρέατα, θαλλασινά, σαλάτες, μαγειρευτά λαχανικά, ζυμαρικά.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 10˚C – 12˚C
Τα προϊόντα μας πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό ΔΗΩ σύμφωνα με τα πρότυπα που θεσπίζει η νομοθεσία της Ε.Ε. Κάνοντας συνεχείς ελέγχους, τόσο κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των σταφυλιών όσο και κατά τη διάρκεια της παραγωγής αλλά ακόμα και στο τελικό προϊόν, είμαστε σίγουροι και εμείς αλλά και οι πελάτες μας ότι τα προϊόντα που απολαμβάνουν είναι αυτά που ορίζει η νομοθεσία της Ε.Ε. για τα βιολογικά προϊόντα.
Ο οργανισμός ΔΗΩ είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Επίσημος Φορέας Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.