Η οικογένεια Σκλάβου με καταγωγή τα Ντομάτα της Λειβαθούς είναι οικογένεια ναυτικών καραβοκύρηδων που στα 1700 ένας κλάδος της μεταναστεύει στην Οδυσσό της Ρωσίας και ασχολείται με την διακίνηση του σταριού με τα ιδιόκτητα εμπορικά τους πλοία.
Στα χρόνια που ακολουθούν και συγκεκριμένα στα 1919, ο παππούς Ευρυβιάδης επιστρέφει στην Κεφαλονιά όπου στο ιδιόκτητο κτήμα (40στρ.) στην περιοχή Κεχριών της Πάλλης, φυτεύει τα πρώτα αμπέλια.
Το οινοποιείο Σκλάβου βρίσκεται στο Ληξούρι και ειδικεύεται στις ντόπιες ποικιλίες, με κλίση στα… ευφάνταστα χαρμάνια. Η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζει όλο το οινοποιείο.
Μια οινοποιητική φιλοσοφία χαμηλών τόνων, με χρήση φυσικών ζυμομυκήτων, χωρίς ραφινάρισμα ή φιλτράρισμα και χωρίς τη χρήση θειώδους, προσφέρει ξεχωριστά κρασιά με πρωτότυπα ονόματα που είναι αληθινή εμπειρία να τα δοκιμάσουμε.
Το παραγόμενο κρασί είναι πιστοποιημένο βιολογικό (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ).
Η φιλοσοφία τους στηρίζεται στο σεβασμό και στην αγάπη για τη φύση: το μέγεθος της παραγωγής που θέλεις να πάρεις από ένα φυτό, χωρίς να το στρεσάρεις και να το πιέζεις να σου δώσει περισσότερα. Είναι μια μέθοδος που εναρμονίζει το φυτό με το περιβάλλον του, έτσι ώστε τελικά να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το κτήμα βρίσκεται εντός των ορίων της ζώνης καλλιέργειας της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας στην περιοχή της Πάλλης και πιστοποιείται από 20ετίας από τον ελεγκτικό οργανισμό της ΔΗΩ.
Μεταγειτνίων 2014 – Κτήμα Σκλάβου
Ήσυχος ξηρός επιτραπέζιος βιολογικός οίνος
Ποικιλία: Βοστολίδι
Αλκοολικός τίτλος 13.5%
Μέγεθος φιάλης (lt) 0.75
Ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί που παράγεται σε μικρές ποσότητες και με όσο πιο φυσική οινοποίηση γίνεται.
Χρώμα πορτοκαλίζον με αρώματα ξηρών καρπών, καραμέλας, βερύκοκου και μαρμελάδας πορτοκαλιού.
Στόμα γεμάτο, πληθωρικό και ολίγον τανικό όπου οι καραμελωμένο ξηροί καρποί γίνονται αισθητοί. Μακρά επίγευση.
Συνοδεύει Πικάντικα και μπλε τυριά, πατέ συκωτιού, Θαλασσινά, αλλά και ως απεριτίφ μαζί με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 10 – 12°C