Ο αμπελώνας και το οινοποιείο μας βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα, κοντά στους Δελφούς. Καλλιεργούμε μόνο σπάνιες αρχαίες ελληνικές ποικιλίες αμπέλου. Ο αμπελώνας βρίσκεται στο όρος “Βαρδούσια”, σε υψόμετρο 800 μέτρων, μέσα σε παρθένο περιβάλλον.
Για να παράγουμε το κρασί μας ακολουθούμε μόνο παραδοσιακές μεθόδους και χρησιμοποιούμε ξύλινες δεξαμενές και τοπικά φυσικά υλικά.
Διατηρούμε με υπερηφάνεια τον τελευταίο αμπελώνα στον κόσμο με την ποικιλία αμπέλου “Κοσμάς”, μια σπάνια ορεινή ελληνική ποικιλία αμπέλου της κεντρικής Ελλάδας, την οποία διασώσαμε και καλλιεργούμε μόνο εμείς.
Όλα τα προϊόντα μας είναι φυσικά και βιολογικά. Από την αρχή της παραγωγής κρασιού και μέχρι το τελικό προϊόν, αποφεύγουμε οποιαδήποτε χρήση θειωδών, χημικών, σταθεροποιητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών.
Αγαπάμε τη φύση και η φιλοσοφία ζωής μας, είναι να δημιουργούμε προϊόντα με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
“ΔΕΝΤΡΟΚΛΗΜΑΤΑ” Ερυθρός, ξηρός, 750mL – «ΟΙΝΟΙ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ ΙΚΕ»
Ποικιλία σταφυλιών: Κοσμάς
Περιγραφή: Τα «Δεντροκλήματα» είναι κρασί φτιαγμένο από την ποικιλία «Kοσμάς», η οποία είναι μοναδική στο χωριό Κονιάκος. Αυτή η συγκεκριμένη οινοποίηση προέρχεται από σταφύλια που συλλέγονται από άγρια κλήματα «αναρριχώμενα σε δέντρα». Τα κλήματα εκτιμάται ότι είναι 80 – 250 ετών και επιβιώνουν σε μια τέλεια, φυσική συμβίωση με τα δέντρα που τα φιλοξενούν, σε υψόμετρο 650-800 μέτρων. Αυτό το επίπεδο «χωρίς καλλιέργεια» είναι η πιο φυσική μορφή που υπάρχει.
Η οινοποίηση συνίσταται στη χρήση κλαδιών έλατου και λίθων ποταμών για το σκέπασμα των ξύλινων δεξαμενών, όπως ήταν πάντα η παράδοση στο χωριό. Αυτό όχι μόνο προστατεύει το κρασί (σε μεγάλο βαθμό λόγω των μικρο-δόσεων της αντισηπτικής ρητίνης έλατου που εκκρίνεται), αλλά προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα αυθεντικότητας στο κρασί, με τη χρήση φυσικών τοπικών στοιχείων πάνω του, όπως συμβαίνει εδώ και αιώνες. Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα, σε ζυμωτές ξύλου, ανοιχτούς. Τίποτα δεν προστίθεται, συμπεριλαμβανομένων μηδενικών προστιθέμενων θειώδους. Πρόκειται για σπάνιο και μοναδικό φυσικό κρασί. Τα Dentroklimata είναι μια μελέτη άγριας φύσης και αυθεντικότητας.
Χρώμα: Ζωηρό ρουμπίνι, άλικο.
Άρωμα: Πρωτογενή διακριτικά αρώματα, βοτανικά αρώματα, ενδιαφέροντα αλλά διακριτικά αρώματα φρούτων του δάσους.
Γεύση: Αέρινο στην αρχή με φρεσκάδα, ελαφρώς ζωηρό, εμφανείς τανίνες, συγκροτημένο σώμα, επίγευση που αναδύεται αργά.
Προτεινόμενα συνοδευτικά πιάτα: Πίνεται στους 16 – 18 βαθμούς Κελσίου . Συνοδεύει ελαφριά πιάτα, σαλάτες, λευκές σάλτσες.
Βιολογικό προϊόν πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ