Το Οινοποιείο Νικολάου ιδρύθηκε το 1984. Στα 60 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα εφαρμόζεται από το 1999 βιολογική καλλιέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος του αμπελώνα βρίσκεται στις περιοχές ΝΤΟΥΡΑΜΑΝΙ και ΝΕΡΟΣΟΥΡΜΑ, ενώ ένα μικρότερο στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΝΕΜΕΑΣ.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Νικολάου, βρίσκεται στη μεγαλύτερη ζώνη παραγωγής οίνων ΠΟΠ στην Ελλάδα και περιβάλλεται από κοιλάδες, οροπέδια και τον μυθικό ποταμό Ασωπό.
Οι ορεινοί σχηματισμοί που περιβάλλουν την περιοχή σε συνδυασμό με την υγρασία του ποταμού και το ασβεστολιθικό χώμα παράγουν υψηλής ποιότητας σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Μοσχοφίλερο και Μελίανθος.
Κτήμα Νικολάου Νεμέα
Βιολογικός Οίνος Ερυθρός Ξηρός, 100% Αγιωργήτικο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ)
Σκουρόχρωμος με κεραμιδί αποχρώσεις, οίνος που εμφανιζει αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων.
Στρογγυλεμένες ταννίνες ,ισορροπημένη οξύτητα, πυκνός αλλά και στρωτός χαρακτήρας με επίγεύση βανίλιας που συνδυάζεται αρμονικά με αρώματα μπαχαρικών, κανέλλας και ξύλου.
Διάρκεια ζύμωσης: 7-8 μέρες
Ωρίμανση: Βαρέλια