Το Οινοποιείο Νικολάου ιδρύθηκε το 1984. Στα 60 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα εφαρμόζεται από το 1999 βιολογική καλλιέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος του αμπελώνα βρίσκεται στις περιοχές ΝΤΟΥΡΑΜΑΝΙ και ΝΕΡΟΣΟΥΡΜΑ, ενώ ένα μικρότερο στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΝΕΜΕΑΣ.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Νικολάου, βρίσκεται στη μεγαλύτερη ζώνη παραγωγής οίνων ΠΟΠ στην Ελλάδα και περιβάλλεται από κοιλάδες, οροπέδια και τον μυθικό ποταμό Ασωπό.
Οι ορεινοί σχηματισμοί που περιβάλλουν την περιοχή σε συνδυασμό με την υγρασία του ποταμού και το ασβεστολιθικό χώμα παράγουν υψηλής ποιότητας σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Μοσχοφίλερο και Μελίανθος.
Ροζέ – Κτήμα Νικολάου
Βιολογικός Οίνος Ροζέ, 100% Αγιωργήτικο (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ)
Ανοιχτό ρουμπινί χρώμα με αρώμα φράουλας και κερασιού, ισορροπημένη οξύτητα και φρουτώδης επίγευση.
Περίοδος τρύγου: Μέσα Σεπτέμβρη
Θερμοκρασία ζύμωσης: 18°C
Διάρκεια ζύμωσης 6 ημέρες