Το Οινοποιείο Νικολάου ιδρύθηκε το 1984. Στα 60 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα εφαρμόζεται από το 1999 βιολογική καλλιέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος του αμπελώνα βρίσκεται στις περιοχές ΝΤΟΥΡΑΜΑΝΙ και ΝΕΡΟΣΟΥΡΜΑ, ενώ ένα μικρότερο στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΝΕΜΕΑΣ.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Νικολάου, βρίσκεται στη μεγαλύτερη ζώνη παραγωγής οίνων ΠΟΠ στην Ελλάδα και περιβάλλεται από κοιλάδες, οροπέδια και τον μυθικό ποταμό Ασωπό.
Οι ορεινοί σχηματισμοί που περιβάλλουν την περιοχή σε συνδυασμό με την υγρασία του ποταμού και το ασβεστολιθικό χώμα παράγουν υψηλής ποιότητας σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Μοσχοφίλερο και Μελίανθος.
Cabernet sauvignon – Κτήμα Νικολάου
Βιολογικός Οίνος Ερυθρός, 100% Cabernet Sauvignon (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ)
Γεμάτο σώμα με άρωμα μαύρων φρούτων και επίγευση που ισορροπεί ανάμεσα σε πινελιές βανίλιας και τις στρογγυλεμένες ταννίνες.
Θερμοκρασία ζύμωσης: 28
Διάρκεια ζύμωσης: 10 ημέρες
Ωρίμανση: Δεξαμενή